08.11.2015

Томатний суп на курятині з квасолею

Найдовше і найважче в цьому рецепті – приготувати квасолю. Тому радимо зробити це заздалегідь. Решта ж – готується швидко і послідовно. Супчик виходить густий, наваристий і цілком може замінити основну страву. А от зі спеціями можна поекспериментувати: окрім запропонованих спробуйте ще мелену паприку та орегано. Ці трави розкривають томатний смак супу несподівано оригінально.

Інгредієнти для супу

  • 200 г квасолі

  • 200 курячого м’яса без кісток

  • 2 зубчики часнику

  • 1 морквина

  • 1 цибулина

  • 500 г свіжих помідорів (або 250 г томатної пасти)

  • 1,5 л води

  • соняшникова олія для смаження

  • сіль, перець, трави (петрушка, кріп, базилік) на смак

Радимо ще приготувати грибний суп із плавленим сирком.

Як приготувати томатний суп із квасолею на курятині

  • Квасолю замочити в холодній воді на 2-3 години і відварити майже до готовності.
  • Цибулю і часник дрібно посікти, моркву потерти на грубій тертці, усе підсмажити в невеликій кількості олії протягом 4-5 хвилин, помішуючи.
  • Свіжі помідори ошпарити окропом, зняти з них шкірку, подрібнити у блендері, додати до цибулі з морквою та часником, смажити на малому вогні, помішуючи, до часткового випарування рідини. Якщо замість помідорів томатна паста, то її просто покласти в пательню і ретельно вимішати з овочами, дати покипіти на мінімальному вогні 3 хвилини.
  • Куряче м’ясо порізати на невеликі шматочки, додати в пательню. Смажити все разом хвилин 7-8, доки курятина не змінить колір і не перестане виділяти сік.
  • Перекласти засмажку в каструлю, залити 1,5 л окропу. Покласти відварену квасолю, трави, сіль і перець.
  • Закип’ятити і варити на слабкому вогні (щоб рідина не булькала, а лише мліла) близько 40 хвилин. Зняти з вогню, налити в глибокі тарілки, прикрасити свіжою зеленню, подавати з грінками.
  • ПОРАДА: замість вареної квасолі у суп можна додати і консервовану, однак враховуйте, що така квасоля повністю готова до вживання і за 40 хвилин може розваритися «в кашу», тому її потрібно класти в суп не раніше, як за 10 хвилин до закінчення приготування.

Радимо також перечитати і запам’ятати 8 правил ідеального супу.

Якщо вам сподобався рецепт томатно-квасолевого супу, поділіться своїми враженнями від страви у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.