Горіхові козинаки
Гадаєте, багато солодощів їсти шкідливо? Ні, навпаки, корисно! Особливо, якщо це цукерки з горіхів і меду.
Ingredients
0,5 кг горіхів (арахіс, соняшникове насіння, мигдаль, волоські горіхи, лісові горіхи)
0,5 кг меду
2 ч. ложки цукру
Directions
- Горіхи почистити, подрібнити й обсмажити на сухій сковорідці.
- В окремому посуді змішати мед і цукор, дуже добре перемішати, поставити на плиту на середній вогонь, помішуючи, довести до кипіння, зняти й охолодити.
- Повторити тричі, додати в цю масу горіхи, і варити ще 10 хв, постійно помішуючи.
- Дерев’яну дошку змочити водою і викласти на неї медово-горіхову масу, розкачати змоченою водою качалкою в рівний пласт, гострим ножем вирізати ромби і скласти на тарілку
- Щоб козинаки не злиплися, перекласти їх пергаментом.