11.05.2015

Горіхові козинаки

Гадаєте, багато солодощів їсти шкідливо? Ні, навпаки, корисно! Особливо, якщо це цукерки з горіхів і меду.

Інгредієнти

  • 0,5 кг горіхів (арахіс, соняшникове насіння, мигдаль, волоські горіхи, лісові горіхи)

  • 0,5 кг меду

  • 2 ч. ложки цукру

Приготування

  • Горіхи почистити, подрібнити й обсмажити на сухій сковорідці.
  • В окремому посуді змішати мед і цукор, дуже добре перемішати, поставити на плиту на середній вогонь, помішуючи, довести до кипіння, зняти й охолодити.
  • Повторити тричі, додати в цю масу горіхи, і варити ще 10 хв, постійно помішуючи.
  • Дерев’яну дошку змочити водою і викласти на неї медово-горіхову масу, розкачати змоченою водою качалкою в рівний пласт, гострим ножем вирізати ромби і скласти на тарілку
  • Щоб козинаки не злиплися, перекласти їх пергаментом.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.