13.10.2015

Гарбузові цукати

Цей рецепт – не просто спосіб заготовки гарбуза на зиму, а й смачна та здорова альтернатива цукеркам. Готується страва дуже просто і досить (як для цукатів) швидко. Не пошкодуйте зусиль і часу – гарбузові цукерочки з легким ароматом апельсина того варті.

Інгредієнти для цукатів

  • 1 кг очищеного гарбуза

  • 1 кг цукру

  • 1 апельсин

  • 200 мл води

  • цукрова пудра.

Рекомендуємо також рецепт гарбузових мафінів.

Як приготувати гарбузові цукати

  • Гарбуз порізати на шматочки.
  • Апельсин обдати окропом, порізати, вибрати кісточки, залити киплячою водою і варити 10 хвилин.
  • Цим відваром зі шматочками залити цукор і варити до повного розчинення.
  • Киплячим сиропом залити гарбуз і дати схолонути.
  • Потім варити на повільному вогні до готовності, шматочки гарбуза мають стати прозорими.
  • Уварені шматочки вийняти з сиропу, висушити електросушці. Якщо немає сушки, поставити в духовку при температурі 100-160 градусів. Сушити при відчинених дверцятах.
  • Підсушені шматочки гарбуза обсипати цукровою пудрою і скласти в баночку.
  • Готові гарбузові цукати можуть зберігатися у щільно закритій посудині близько 6 місяців. Смакують як у солодкій випічці, так і самостійно – як цукерки.

Спробуйте ще приготувати гарбузові “ананаси” на зиму.

Якщо вам сподобався рецепт гарбузових цукатів, порекомендуйте його друзям у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.