Гарбузова запіканка з сиром | Рецепт з манкою в духовці і мультиварці

Не знаєте, що солодкого можна приготувати з гарбуза? Спробуйте 2 рецепти приготування без борошна, з манкою: гарбузова запіканка (шарами) з сиром для дітей в духовці та дієтична запіканка з гарбуза в мультиварці.

Гарбуз та сир -надзвичайно корисне поєднання, вони місять безліч вітамінів та мікроелементів, в тому числі кальцій, фосфор, калій, магній, залізо, тощо. Ці продукти, ідеально підходять для дієтичного та дитячого харчування, але навіть якщо ви дорослий і не дотримуєтесь дієти, порадуйте себе солодким десертом. Саме тому, пропонуємо смачні рецепти корисної запіканки з гарбуза та кисломолочного сиру.

Рецепт гарбузової запіканки з манкою

Рецепт гарбузової запіканки з манкою

Рецепт гарбузової запіканки з манкою, надзвичайно простий та швидкий. Проте, результат вас однозначно порадує. Головне, обрати якісні та свіжі продукти. Гарбуз, повинен бути солодким і яскравого, а не блідого кольору. А сир найкраще використовувати – домашній.

Можна замінити манку звичайним або рисовим борошном, це вже залежить від уподобань, проте мені, більше подобається гарбузова запіканка на основі манки. Після випікання, не поспішайте витягати сирно-гарбузову запіканку, а залиште її на 10 хвилин в духовці чи мультиварці. І вже після чого, можна нарізати порційно та подавати на святковий стіл чи на кожен день.

Гарбузова запіканка з сиром для дітей в духовці

Гарбузова запіканка з сиром для дітей в духовці

Цей рецепт з родзинками, але ви можете взяти курагу, чорнослив, горіхи або будь-які ягоди. Прикрасити сирну запіканку, можна цукровою пудрою, горіхами, гілочкою м’яти. Чудовий варіант не лише для дітей, а й для дорослих, солодка запіканка з гарбуза, гарно смакує з кавою та чаєм. Не дивлячись на легкість приготування, подавати її можна не лише на сніданок, а й на святковий стіл.

Якщо за певних причин, вам не можна цукор, замініть його порошком стевії, фруктозою або будь-яким іншим замінником. До речі, можете замінити натуральним медом, але в такому випадку, додавайте його у готову гарбузову випічку. Адже мед і теплова обробка – несумісні.

Інгредієнти для запіканки з гарбуза без борошна

  • 500 г гарбуза

  • 300 г кисломолочного сиру

  • 2 яйця

  • 2 ст. л. вершкового масла

  • 3 ст. л. манки

  • 6 ст. л. цукру

  • 50 г родзинок

  • Олія

Рекомендуємо, страви з гарбуза для дітей.

як приготувати гарбузову випічку в духовці

  • Форму або деко застеліть фольгою. Змажте олією та викладіть шматочки очищеного гарбуза.
  • Розігрійте духовку до 180 °С та запікайте 40 хвилин.
  • Запечений гарбуз, з’єднайте з половиною цукру, 2 столовими ложками манки та 1 яйцем, збийте блендером до однорідності.
  • Форму для запікання застеліть пергаментним папером і викладіть 1/3 частини гарбузової суміші. Рівномірно розподіліть.
  • Сир змішайте з рештою цукру, манки, яйцем та вершковим маслом, перемішайте. Додайте промиті родзинки і знову перемішайте.
  • На гарбузове тісто викладіть половину сирної начинки і накрийте ще однією частиною гарбузової маси.
  • Далі розподіляємо сир, якій залишився та накриваємо рештою тіста.
  • Випікаємо сирно-гарбузову запіканку протягом 40 хвилин при температурі 180 °С.

Дієтична запіканка з гарбуза в мультиварці

Дієтична запіканка з гарбуза в мультиварці

Для більш яскравого смаку, гарбуз попередньо злегка запечіть, посипавши цукром та корицею. В сирне тісто теж можна додати трішки кориці, яблук, або сухофруктів. Прикрасити можна варенням зі смородини, чорниці або вишні, виклавши зверху ще гілочку м’яти.

Готувати таку випічку, можна й на кожен день, на сніданок. Адже дієтична запіканка з гарбуза не лише смачна, а й корисна, тому вона обов’язково повинна бути у вашому меню. Після приготування, можна полити сметаною, натуральним йогуртом або ягідним джемом.

Інгредієнти для запіканки в мультиварці

  • 300 г сиру

  • 2 яйця

  • 100 г гарбуза

  • 1 ст. л. цукру

  • 1 ст. л. манної крупи

  • Дрібка солі

Спробуйте, татен з гарбуза.

Приготування дієтичної випічки

  • Сир змішайте з цукром та дрібкою солі. Додайте яйця та ретельно перемішайте.
  • До сиркового тіста всипаємо манку і збиваємо все блендером.
  • Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом та викладаємо на дно сир. Розрівняйте та трішки притисніть ложкою.
  • Гарбуз очистіть від шкірки та насіння, наріжте шматочками та занурте в сиркову масу.
  • Випікаємо в режимі “Випічка” 40 хвилин

Пропонуємо, страви з гарбуза в духовці та мультиварці.

Теги: