05.03.2016

Естонський сирник

Естонський сирник, або як його ще називають “торф’яний пиріг”, можна спекти і на українській кухні. Готується він доволі швидко і так само швидко зникає, бо ду-у-уже вже смачний. Зберігайте рецепт сирника у закладки.

Інгредієнти для сирника

  • 500 грамів кисломолочного сиру

  • 400 грамів борошна

  • 350 грамів цукру

  • 250 грамів вершкового масла

  • 100 грамів сметани

  • 4 курячі яйця

  • 4 столові ложки какао

  • 3 столові ложки крохмалю

  • ванільний цукор.

Спробуйте ще приготувати пиріг “Сирний розсипайко”.

Як приготувати естонський сирник

  • Вершкове масло розім’яти, додати 150 грамів цукру і добре розтерти.
  • Борошно просіяти, додати какао і перетерти з вершковим маслом щоб утворилися шоколадні крихти.
  • Кисломолочний сир перемішати з цукром (200 грамів), додати курячі яйця, сметану і ванільний цукор. Все збити за допомогою блендера до однорідності.
  • Додати крохмаль і ретельно вимішати.
  • Форму для запікання застелити пергаментом, змазати вершковим маслом і викласти частину шоколадних крихт, на них обережно вилити начинку з кисломолочного сиру, а поверх сирного шару висипати шоколадні крихти, що залишились.
  • Поставити в розігріту духовку і випікати 50 хвилин при температурі 180º.
  • Естонський сирник готовий. Чудово смакує з гарячою кавою.

Рекомендуємо також рецепт справжнього львівського сирника.

Приготуйте естонський сирник і насолоджуйтесь ніжним десертом. Діліться рецептом з друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.