Естонський сирник

Естонський сирник, або як його ще називають “торф’яний пиріг”, дуже популярний десерт естонської кухні. Він дуже легкий в приготуванні, його можна спекти і на українській кухні, з використанням домашнього сиру.

Впевнено можу сказати, що він точно сподобається поціновувачам сирних десертів. Ніжна начинка і неперевершений смак, нікого не залишить байдужим. А після того як ви вперше його приготуєте, він стане постійним на вашому столі. Готується він доволі швидко і так само швидко зникає, бо ду-у-уже вже смачний.

 

Інгредієнти для сирника

Спробуйте ще приготувати пиріг “Сирний розсипайко”.

Як приготувати естонський сирник

  • Вершкове масло розім’яти, додати 150 грамів цукру і добре розтерти.
  • Борошно просіяти, додати какао і перетерти з вершковим маслом щоб утворилися шоколадні крихти.
  • Кисломолочний сир перемішати з цукром (200 грамів), додати курячі яйця, сметану і ванільний цукор. Все збити за допомогою блендера до однорідності.
  • Додати крохмаль і ретельно вимішати.
  • Форму для запікання застелити пергаментом, змазати вершковим маслом і викласти частину шоколадних крихт, на них обережно вилити начинку з кисломолочного сиру, а поверх сирного шару висипати шоколадні крихти, що залишились.
  • Поставити в розігріту духовку і випікати 50 хвилин при температурі 180º.
  • Естонський сирник готовий. Чудово смакує з гарячою кавою.

По бажанню ви можете додати родзинки, джем, фрукти, ягоди, цедру апельсина або ж лимона, смак від того лише стане цікавішим і обов’язково припаде до душі усім. Ви відразу відчуєте цей дивовижний аромат і смак, який стане вашим улюбленим гарантовано.

Зберігайте рецепт сирника у закладки і самі переконайтесь у легкості приготування та його неперевершеності. Ваші друзі та близькі точно оцінять та захочуть дізнатися рецепт такої випічки, Цей сирник чудово підійде для будь якого свята, та і навіть як звичайний десерт на будь-який день, а як він смакує з гарячою кавою. Смачного!

Рекомендуємо також рецепт справжнього львівського сирника.

Приготуйте естонський сирник і насолоджуйтесь ніжним десертом. Діліться рецептом з друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора