«Ажурна» курятина
Куряче м’ясо, обсмажене в грубо тертій картоплі. Верхні тонкі картопляні шматочки обсмажуються швидше, а тому сильніше. З вигляду вони нагадують ажурний візерунок. Звідси й назва страви. А тепер – сам рецепт.
Інгредієнти для страви
Можна також приготувати курятину з грибами.
Як приготувати «ажурну» курятину
- Філе порізати тонкими пластинками, посолити, поперчити і злегка обсмажити в олії.
- Сир потерти на грубу тертку і змішати його з подрібненою зеленню.
- Картоплю почистити і натерти на грубу тертку. Сік відтиснути.
- До картоплі додати яйце, борошно, сіль. Добре вимішати.
- На сковороду налити олії і, коли вона добре розігріється, викласти картоплю, розподіливши її по всьому дну.
- Коли цей картопляний млинець посмажиться 2-3 хвилини, його треба обережно перевернути.
- Перевернувши, на половину млинця викласти курятину і посипати її сиром із зеленню.
- Приблизно через 2-3 хвилини сир почне плавитися. Тоді вільною половиною млинця накрити курятину.
- Ще обсмажити по хвилині млинець з обох боків.
Рекомендуємо ще рецепт курячого філе по-китайськи.
Похваліться рецептом «ажурної» курятини своїм друзям у соціальних мережах.