Ягідно-йогуртовий торт без випікання «Насолода»
Вигляд – розкішний, смак – неймовірний. А для того, щоб зготувати цей тортик, навіть не потрібно вмикати духовку. У розпал сезону чорниць, суниць та малини подаруйте своїм близьким ягідно-вершкове свято.
Інгредієнти для торта без випікання
150 г бісквітного печива
60 г вершкового масла
15 г желатину + 4 ст. ложки води
400 г натурального йогурту
100 г цукрової пудри
2 ч. ложки ванільного цукру
цедра 1 лимона
200 мл вершків (35%)
400 г чорниць або інших ягід
2 ст. ложки цукру
1 ст. ложка лимонного соку
Рекомендуємо приготувати ягідно-йогуртовий кекс із білим шоколадом.
Як приготувати йогуртово-ягідний торт
- Печиво подрібнити в комбайні. Додати розтоплене вершкове масло. Вимішати до однорідності.
- Утрамбувати крихту, притискаючи по дну, по рознімній формі, поставити в холодильник.
- Змішати желатин з холодною кип’яченою водою і залишити набухати на 5-10 хвилин.
- Приготувати ягідний соус: ягоди подрібнити в блендері в пюре, додати цукор і лимонний сік, процідити.
- Йогурт викласти у велику миску і збити з цукровою пудрою, ванільним цукром і цедрою лимона.
- На охолоджену основу з печива викласти ягоди.
- Збити вершки в густу піну. Набухлий желатин підігріти на водяній бані до повного розчинення, додати до йогуртової маси. Додати збиті вершки і швидко перемішати
- Залити кремом основу з ягодами і поставити торт на 3-5 годин в холодильник, а краще на ніч.
- Коли повністю застигне, дістати торт з форми, перекласти на широку таріль, прикрасити свіжими ягодами. Подавати, поливаючи ягідним соусом.
Спробуйте також рецепт торта з желе “Мозаїка”.