Трояндовий квас із каркаде

Бігати в магазин по газовані напої стомлюються ноги і гаманець… Не бігайте – готуйте вдома квас: натуральний, смачний, дешевий і корисний!


Інгредієнти для трояндового квасу

40 г чаю каркаде

5 л води

2–4 ст. ложки цукру

0,5 ч. ложки сухих дріжджів.

 

Приготуйте також імбирний чай з яблуками.

Як приготувати трояндовий квас

Закип’ятити 5–5,5 л води, додати каркаде і зняти з вогню.

Остиглий відвар процідити через марлю, добре віджати і додати цукор, розмішати. Додати дріжджі і залишити у теплому місці для бродіння.

Якщо зробити зранку, до обіду напій остигне і пізно ввечері його можна розливати у ПЕТ-пляшки і ставити в холодильник. Наступного дня квас можна пити.

Якщо день спекотний, то цього часу достатньо для бродіння, а якщо прохолодно, а квасу дуже хочеться, можна поставити квас у духовку і періодично вмикати її на 50 градусів. Виходить 2 пляшки по 1,5 л і одна на 2 л.

 

Скуштуйте також кокосові цукерки.

 

 

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest2Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone