Сирні пиріжки з начинкою із сухофруктів
Чи буває у вас таке, що, виливаючи в каналізацію рештки компоту з сухих яблук, абрикосів чи слив, душа крається: таке добро пропадає, а їсти його ніхто не хоче. Із цим рецептом ви зможете спати спокійно – не пропаде ані грама. І пиріжків вистачить на всіх.
Інгредієнти для пиріжків із сирного тіста
200 сиру
200 г масла або маргарину
2 яйця
1 ч. ложка соди, погашена оцтом
ванілін
щіпка солі
цукрова пудра
варені сухофрукти
цукор для начинки.
Приготуйте також несолодкі пиріжки з плавленим сирком.
Як приготувати пиріжки з сухофруктами з компоту
- Насамперед відкинути сухофрукти з компоту на друшляк чи сито і дати компоту стекти протягом кількох годин. Коли рідини майже не залишиться, поцукрувати за смаком і змолоти в блендері або пропустити через м’ясорубку. Якщо начинка все ж рідкувата, додати 1 ч. ложку крохмалю.
- Масло зʾєднати з 1 скл. борошна, перетерти в крихту. Додати сир, яйця, сіль, соду. Місити, потроху досипаючи борошно, щоб вийшло мʾяке тісто, що не липне до рук. Сформувати колобок, накрити рушником і залишити на півгодини-годину, щоб «відпочило».
- Розділити тісто на 16 шматочків. Кожен тоненько розкачати в круглий пляцок. Умовно поділити пляцок на дві частини, на одну класти кілька чайних ложок начинки, накривати другою і заліпити краї, як вареник.
- Викладати пиріжки на деко, застелене пекарським папером.
- Випікати в розігрітій духовці до зарумʾянення.
- Дістати готові пиріжки і рясно посипати цукровою пудрою, оскільки цукру в тісті немає.
Рекомендуємо ще рецепт сирного печива.