Сім продуктів, які допоможуть уникнути «зимових» хвороб і скинути зайву вагу. Дієта для чайників

Чомусь існує стереотип, що захворіти можна лише в холодну пору. Але насправді захворіти можна і влітку. Особливо, якщо ви працюєте в офісі, і повітря в приміщенні охолоджує кондиціонер. До того ж підступні віруси не сплять навіть спекотної літньої пори.


Існують продукти з протизапальними властивостями, які при регулярному вживанні можуть допомогти попередити хворобу, а якщо ви все-таки захворіли, вони допоможуть запобігти довгостроковим наслідкам. При споживанні цих семи простих продуктів запальний процес буде під контролем, а ви навіть під час хвороби почуватимете себе бадьоро. До того ж можете скинути зайву вагу та підтягнути животик.

Фрукти та овочі

овочі та фрукти

Всі фрукти та овочі через свій багатий вміст волокна допомагають у боротьбі з хронічним запаленням, тому переконайтеся, що ваш щоденний раціон достатньо наповнений цими продуктами. Однак деякі види свіжих продуктів більш поживніші, ніж інші. Яблука, ягоди, брокколі, гриби, папайя, ананас і шпинат — це ті овочі і фрукти, які мають приголомшливий протизапальний ефект. Внесіть їх до свого щоденного раціону і забудьте про хвороби.

Зелений чай

зелений чай

Цей м’який напій чудово підходить для зниження маси тіла та холестерину, який є надзвичайно згубним для людського організму, а також для зменшення запального процесу. Флавоноїди в цьому чаї містять природні протизапальні властивості. (Флавоноїди — похідні фенольних сполук, жовті, коричневі пігменти рослин, що мають різноманітну фітотерапевтичну дію).

Продукти з мононенасиченими жирами

мигдаль

Ці серцево-здорові жири допомагають підняти здоровий рівень холестерину і подолати запальний процес. Великі запаси мононенасичених жирів вміщують оливкова олія, мигдаль і авокадо.

Омега-3 жирні кислоти 

лосось

Дослідження показали, що дієта з високим вмістом омега-3 жирних кислот і низьким відсотком омега-6 жирних кислот був пов’язаний зі зниженням запального процесу. Харчові джерела омега-3 містять волоські горіхи, лляне насіння і риба родини лососевих.

Спеції

спеції

Деякі спеції, в тому числі часник, куркума, кориця, імбир, перець чилі, мають потужні протизапальні можливості, тож намагайтеся додавати їх до страв якомога частіше.

Вода

вода

Достатня кількість води — важливий компонент здорового тіла. Вода має вагоме значення у боротьбі з хворобою, адже вона виводить токсини з організму. Води має бути вдосталь, але пам’ятайте: надмірне вживання води протягом дня, як і її нестача, шкідливі для здоров’я.

Цільні злаки

цільні злаки

Багаті клітковиною цільні зерна допомагають контролювати реакцію інсуліну в організмі. Цільні злаки з високим вмістом вітаміну B також допомагають зменшити вміст в організмі гормону гомоцистеїну, який збільшується у нашому тілі з віком.

Спробуйте додати протизапальні продукти у свій щоденний план харчування. І пам’ятайте: чим частіше ви їсте ці продукти – тим нижчий ризик захворіти.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора