Шоколадний лікер, схожий на «Моцарт»

Знаменитий шоколадний лікер «Mozart» виготовляють в австрійському Зальцбурзі – рідному місті Моцарта. Можете приготувати «Моцарт» по-українськи.

Ingredients

  • 100 г чорного шоколаду

  • дрібка ванілі

  • 0,75 л горілки

Directions

  • Шоколад дрібно потерти, пересипати в банку, додати ваніль, залити горілкою, закрити, збовтати, настоювати тиждень, щодня збовтувати.
  • Сироп: по 200 мл молока і води, 0,5 кг цукру змішати, поставити на малий вогонь, постійно помішуючи, повністю розчинити цукор.
  • Збільшити вогонь, довести до кипіння, варити кілька хвилин. Коли охолоне, додати горілку з шоколадом.
  • Підігріти на водяній бані, щоб розчинився шоколад. Поставити на два тижні у холодильник, щодня збовтувати.
  • Ще раз підігріти на водяній бані, щоб розчинилися шматочки шоколаду, відфільтрувати через марлю.
  • Поставити на п’ять днів у холодильник. Зберігати у холодильнику не довше як три місяці, збовтувати перед вживанням.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора