Шоколадний лікер, схожий на «Моцарт»
Знаменитий шоколадний лікер «Mozart» виготовляють в австрійському Зальцбурзі – рідному місті Моцарта. Можете приготувати «Моцарт» по-українськи.
Directions
- Шоколад дрібно потерти, пересипати в банку, додати ваніль, залити горілкою, закрити, збовтати, настоювати тиждень, щодня збовтувати.
- Сироп: по 200 мл молока і води, 0,5 кг цукру змішати, поставити на малий вогонь, постійно помішуючи, повністю розчинити цукор.
- Збільшити вогонь, довести до кипіння, варити кілька хвилин. Коли охолоне, додати горілку з шоколадом.
- Підігріти на водяній бані, щоб розчинився шоколад. Поставити на два тижні у холодильник, щодня збовтувати.
- Ще раз підігріти на водяній бані, щоб розчинилися шматочки шоколаду, відфільтрувати через марлю.
- Поставити на п’ять днів у холодильник. Зберігати у холодильнику не довше як три місяці, збовтувати перед вживанням.