Омлет із фруктами
Гадаєте, омлет може бути тільки з ковбасою та овочами? А от і ні! Спробуйте приготувати фруктовий омлет-десерт.
Ingredients
100–150 г сухарів
1 яблуко
1 ст. ложка лимонного соку
4 ст. ложки цукру
2 яйця
вершкове масло
Полюбляєте страви з фруктами? Спробуйте приготувати фруктові батончики.
Directions
- Видалити з яблук серцевину, порізати скибочками середньої товщини.
- У 150 мл води варити яблука до м’якості. Головне – не переварити.
- Зняти з вогню, почистити яблука від шкірки.
- Додати масло, цукор і лимонний сік. Ретельно перемішати й охолодити.
- Добре збити яйця (як для омлету), влити їх в остигнуту яблучну суміш.
- Глибоку форму для випікання змастити маслом і посипаємо сухарями (і дно, і стінки). налити яєчно-яблучну суміш і зверху теж посипати сухарями.
- Випікати в гарячій духовці близько 30 хв. Перед подачею на стіл омлет перевернути на тарілку і посипати цукровою пудрою.
- Зверху можна прикрасити збитими вершками, шматочками яблук або ягодами.
- Замість яблук в омлет можна додавати ревінь, сливи без кісточок, ожину, груші.