Омлет із фруктами

Гадаєте, омлет може бути тільки з ковбасою та овочами? А от і ні! Спробуйте приготувати фруктовий омлет-десерт.

Ingredients

  • 100–150 г сухарів

  • 1 яблуко

  • 1 ст. ложка лимонного соку

  • 4 ст. ложки цукру

  • 2 яйця

  • вершкове масло

Полюбляєте страви з фруктами? Спробуйте приготувати фруктові батончики.

Directions

  • Видалити з яблук серцевину, порізати скибочками середньої товщини.
  • У 150 мл води варити яблука до м’якості. Головне – не переварити.
  • Зняти з вогню, почистити яблука від шкірки.
  • Додати масло, цукор і лимонний сік. Ретельно перемішати й охолодити.
  • Добре збити яйця (як для омлету), влити їх в остигнуту яблучну суміш.
  • Глибоку форму для випікання змастити маслом і посипаємо сухарями (і дно, і стінки). налити яєчно-яблучну суміш і зверху теж посипати сухарями.
  • Випікати в гарячій духовці близько 30 хв. Перед подачею на стіл омлет перевернути на тарілку і посипати цукровою пудрою.
  • Зверху можна прикрасити збитими вершками, шматочками яблук або ягодами.
  • Замість яблук в омлет можна додавати ревінь, сливи без кісточок, ожину, груші.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора