Манник у мікрохвильовці

Рецепт швидкої, майже миттєвої випічки. Мінімум брудного посуду, максимум задоволення від споживання. Єдиний несуттєвий мінус – випічка не зарум’янюється, а залишається білою. Замішувати і пекти тісто можна в одній посудині. Консистенція цього пиріжка нагадує суфле – волога, пориста. Поки манник теплий, він настільки ніжний, що його можна полити варенням чи сиропом і їсти ложечкою. Коли ж вистигає – розрізати і перемазати будь-яким кремом.


Інгредієнти для манника

0,5 скл. манної крупи

0,5 скл. кефіру або кислого молока

50 г вершкового масла

0,5 скл. цукру

1 яйце

1 ч. ложка розпушувача для тіста

0,5 скл. борошна

щіпка ванільного цукру.

 

Радимо ще приготувати шоколадний манник з халвою.

Як приготувати манник в мікрохвильовій печі

Манку залити кефіром, перемішати і дати постояти 20 хвилин, щоб набухла.

У посуді для мікрохвильової печі розтопити вершкове масло.

Всипати цукор, перемішати до однорідної маси, остудити.

Вбити яйце, додати манну крупу з кефіром. Добре розмішати.

Всипати просіяне борошно з розпушувачем.

Тіста має бути не більше ніж на 2/3 посудини.

Поставити посудину з тістом в мікрохвильовку.

Встановити потужність 600 Вт, час 6 хвилин.

Після звукового сигналу не виймати манник з мікрохвильовки протягом 2 хв.

Готовий пляцок дістати, перевернути на тарілку.

Можна відразу споживати або ж дочекатися, поки схолоне, розрізати поперек на дві частини і перемазати варенням або будь-яким кремом.

 

Рекомендуємо також рецепт манника на кефірі з родзинками.

 

Якщо вам посмакував рецепт манника в мікрохвильовці, прокоментуйте його на сайті Їсти та поширте у соціальних мережах серед друзів.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone