Хлібний квас
Квас добре втамовує спрагу. Завдяки вмісту органічних кислот напій має властивість затримувати вологу в організмі. Тому готуйте і насолоджуйтеся!
Інгредієнти для квасу
500 г чорного хліба (або 300 г сухарів)
200–300 г цукру
15 г дріжджів (або 0,5–1 ч. ложки сухих)
5 л води.
Спробуйте також приготувати яблучний квас.
Як приготувати хлібний квас
- Хліб порізати шматочками, висушити і підсмажити у духовці, щоб запеклися, висипати і каструлю, залити 3 л окропу, накрити кришкою і залишити до охолодження.
- Процідити рідину через марлю, а хліб, що залишився знову залити 2 л окропу, накрити кришкою і відставити на 2 год.
- Знову процідити, всю рідину злити в одну ємність, додати цукор і дріжджі, перемішати і залишити при кімнатній температурі на ніч.
- Можна додати кілька шматочків лимона листків смородини. Готовий квас налити у пляшки і зберігати у прохолодному місці.
Рекомендуємо також рецепт ягідного квасу.