Глінтвейн

Глінтвейн у перекладі з німецької мови означає гаряче вино. Цей напій є традиційним у Німеччині, Великобританії, Скандинавських країнах. Приготувати глінтвейн зможе кожен, потрібно лише підігріти червоне вино і додати до нього різні спеції та фрукти.

Інгредієнти для глінтвейну

  • 6–7 бутонів гвоздики

  • 1/8 мускатного горіха

  • 4–5 горошин запашного перцю

  • 1 паличка кориці

  • половина апельсина

  • півсклянки води

  • 750 мл напівсолодкого червоного вина

Приготуйте також глінтвейн по-східному.

Як приготувати глінтвейн

  • Спеції і порізаний кубиками апельсин залити водою і довести до кипіння.
  • Кип’ятити 2–3 хв, зняти з вогню і настоювати 15 хв під кришкою.
  • Відтак додати пляшку вина, сильно підігріти, але не кип’ятити.
  • Налити в келихи для глінтвейну. Подавати напій гарячим.

Рекомендуємо також рецепт болгарського глінтвейну.

Якщо вам сподобався рецепт глінтвейну, прокоментуйте його на сайті та поширте в соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора