Пшоняна каша з гарбузом у горщику

Пам’ятаєте славнозвісну бабусину пшоняну кашу з гарбузом? Щоправда, вона готувала її в каструлі, однак запах переповнював усю хату. Згадайте цей приємний смак дитинства, приготуйте цю смачну кашу для себе і діточок. Варіант трішки оновлений, каша запікається в духовці, в глиняних горщиках.
Ingredients
500 г почищеного гарбуза
300 г пшона
цукор, родзинки, курага, чорнослив, цукати – до смаку.
Спробуйте також приготувати гречану кашу з грибами в гарбузі
Directions
- Гарбуз порізати кубиками.
- Молоко закип’ятити.
- Покласти гарбуз в молоко, варити 5 хвилин.
- Додати пшоно, посолити, варити на невеликому вогні під кришкою 10 хвилин.
- Перекласти кашу в горщики.
- В кожен горщик покласти шматочок масла.
- Запікати при температурі 180 градусів, 35 хвилин.
- В готову кашу додати цукор і сухофрукти.
Рекомендуємо ще рецепт гарбузової каші на молоці в мультиварці.
Якщо вам сподобався рецепт пшоняної каши з гарбузом у горщику, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.