13.09.2016

Пшоняна каша з гарбузом у горщику

Пам’ятаєте славнозвісну бабусину пшоняну кашу з гарбузом? Щоправда, вона готувала її в каструлі, однак запах переповнював усю хату. Згадайте цей приємний смак дитинства, приготуйте цю смачну кашу для себе і діточок. Варіант трішки оновлений, каша запікається в духовці, в глиняних горщиках.

Інгредієнти

  • 500 г почищеного гарбуза

  • 300 г пшона

  • вершкове масло

  • сіль

  • цукор, родзинки, курага, чорнослив, цукати – до смаку.

Спробуйте також приготувати гречану кашу з грибами в гарбузі 

Приготування

  • Гарбуз порізати кубиками.
  • Молоко закип’ятити.
  • Покласти гарбуз в молоко, варити 5 хвилин.
  • Додати пшоно, посолити, варити на невеликому вогні під кришкою 10 хвилин.
  • Перекласти кашу в горщики.
  • В кожен горщик покласти шматочок масла.
  • Запікати при температурі 180 градусів, 35 хвилин.
  • В готову кашу додати цукор і сухофрукти.

Рекомендуємо ще рецепт гарбузової каші на молоці в мультиварці.

Якщо вам сподобався рецепт пшоняної каши з гарбузом у горщику, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.