27.09.2015

Кекси з яблуками

Яблучний сезон впевнено набирає обертів. Якщо свіжих уже наїлися досхочу, значить, час переходити до переробки, наприклад додавати їх до солодкої випічки. Пропонуємо скористатися рецептом кексів з яблуками. Вони прості, недорогі і, що найголовніше, смачні.

Інгредієнти для кексів

  • 150 грамів вершкового масла

  • 150 грамів цукру

  • 2 яйця

  • 1,5 склянки борошна

  • 1,5 ч. ложки розпушувача для тіста

  • 2 столові ложки лимонного соку

  • 0,5 літра нарізаних яблук

  • цукрова пудра.

Можна також спробувати рецепт манних кексів з курагою.

Як приготувати яблучні кекси

  • М’яке, кімнатної температури, масло збити з цукром, по одному вбийте яйця, продовжуючи збивати.
  • Додати борошно з розпушувачем і ложкою перемішати. Тісто виходить густе.
  • Яблука очистити від шкірки і серцевини і порізати невеличкими кубиками – усього повинно вийти півлітрова банка. Перемішати їх із лимонним соком, щоб не темніли.
  • Всипати яблука у тісто і розмішати.
  • Викладати масу у формочки (на 2/3 висоти) і випікати при температурі 200 градусів до зарум’янення.
     
  • Готові кекси посипати цукровою пудрою, можна з корицею.

Радимо також приготувати кекси зі згущеним молоком.

Якщо вам до вподоби рецепт кексів з яблуками – поширте його у соцмережах серед друзів.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.