Домашня локшина, що не злипається
Смачний наваристий курячий бульйончик з локшиною власного виробництва – неписаний атрибут домашнього затишку. Особливо в осінню пору, коли сонце вже не зігріває, а опалення ще не ввімкнули. Однак у домашньої локшини є дуже суттєвий недолік – готувати її непросто, і під силу тільки кухарям із неабияким досвідом і терпінням. Ми ж пропонуємо рецепт локшини, який назавжди змінить ваше уявлення про цей трудомісткий процес і дозволить готувати її значно частіше.
Інгредієнти Інгредієнти для домашньої локшини
Рекомендуємо також рецепт підливи для макаронів з м’яса та момідорів.
Як приготувати локшину, що не злипається
- Воду або морквяний сік (з ним локшина набуває приємного жовтого кольору), яйце перемішати віничком, але не збивати. Додати сіль, олію. Мішаючи, потроху всипати 2 склянки борошна. Коли консистенція стане густою і перемішувати віничком стане важко, місити руками.
- Третю суданку борошна висипати на стіл і викласти тісто. Ретельно вимісити руками. Виходить досить туге тісто, що відлипає від рук. Покласти його в миску, накрити рушничком, залишити на півгодини, щоб «відпочило»
- Розділити тісто на 4-6 частин, які було б зручно розкочувати.
- Кожен шматок тіста розкачати в якомога тонший корж.
- Пательню добре розігріти на вогні і просто на суху, нічим не змащену поверхню покласти тонко розкачане тісто.
- Обсмажити (підсушити) корж з обох сторін до появи світло-коричневих цяточок.
- Готові коржі скласти один на одний (вони зовсім не злипаються!) і гострим ножем чи ножем для піци розрізати на смужки бажаної ширини, довжини і форми.
- Локшину можна відразу зварити, а можна підсушити і зберігати близько місяця.
- Підсушені й не розрізані коржі можна використовувати у якості листків для лазаньї.
Спробуйте також приготувати запіканку з макаронів та ковбаси.
Якщо вам сподобався домашньої локшини, що не злипається, залиште на сайті свої коментарі та поширте його в соціальних мережах.