09.10.2015

Яблучно-бісквітний рулет

Просто фантастично смачний, легкий і унікальний рецепт рулету, адже він випікається разом з начинкою! Тобто аромати тіста і яблук наповнюють одне одного ще з духовки. Залишається тільки дістати і скрутити в рулетик. Ось і все! О ні, не все – не забути зварити каву 😉

Інгредієнти для яблучного рулету

  • 4 великі або 6 менших яблук

  • 4 яйця

  • 4 столові ложки цукру

  • 4 столові ложки борошна

  • 4 столові ложки рафінованої олії

  • 1 чайна ложка розпушувача для тіста

  • вершкове масло для змащування

  • родзинки, волоські горіхи за бажанням

  • ванілін, кориця на смак.

Рекомендуємо також рецепт яблучного простого пирога.

Як приготувати яблучно-бісквітний рулет

  • Яблука почистити (шкірку знімати не обов’язково), потерти на грубій тертці.
  • Додати трішки цукру, корицю, вимішати.
  • Прямокутне деко застелити пекарським пергаментом, змазати його вершковим маслом, викласти потерті яблука, розрівняти ложкою або лопаткою.
  • Білки міксером збити з цукром у щільну піну. Додавати по одному жовтку, по одній ложці борошна, змішаного з розпушувачем, по одній ложці олії і щоразу обережно перемішувати.
  • Вилити тісто на яблука, обережно розрівняти.
  • Поставити деко у розігріту духовку. Запікати 20-30 хвилин до ледь золотистої скоринки.
  • Дістати готовий корж, обережно перевернути на розстелений рушник, зняти пергамент.
  • Допомагаючи рушником, гарячий корж скрутити в рулет, охолодити.
  • Посипати цукровою пудрою, порізати на порційні шматочки.
     

Спробуйте ще приготувати яблучний штрудель.

Сподобався рецепт яблучно-бісквітного рулету? Прокоментуйте його на сайті та поширте серед друзів.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.