29.09.2015

Простий яблучний пиріг

Рецепт цього яблучного пирога під силу навіть кулінарам-початківцям. А завдяки додатковим інгредієнтам смак і аромат у нього просто королівські. Яблука найкраще брати кислуваті, а родзинки світлі. Особливо цікавого пікантного відтінку надає апельсинова цедра.

Інгредієнти для простого яблучного пирога

  • 5 середніх яблук

  • 100 г родзинок

  • 10 волоських горіхів

  • цедра одного апельсина (або лимона)

  • 6 яєць

  • 300 г цукру

  • 250 мл рафінованої олії

  • 700 г борошна

  • 1,5 ч. ложки розпушувача для тіста

  • 2 ч. ложки кориці

  • цукрова пудра для посипання.

Спробуйте також приготувати яблучний пиріг без тіста.

Як приготувати яблучний пиріг з родзинками та горіхами

  • Яблука почистити, порізати довільними шматочками.
  • Родзинки вимити в теплій воді і просушити.
  • Горіхи почистити і дрібно посікти.
  • Яйця збити з цукром у пишну піну, додати олію, борошно, змішане з розпушувачем, корицю, обережно вимішати. У тісто покласти яблука, родзинки та горіхи.
  • Глибоке деко з високими бортиками змазати маслом, притрусити борошном.
  • Вилити в деко тісто. Поставити в розігріту до 190 градусів духовку. Випікати протягом 1 години.
  • Дістати пиріг, охолодити в формі, притрусити цукровою пудрою. Порізати на порційні шматочки.

Перегляньте також рецепт яблучного штрудля.

Якщо вам припав до смаку рецепт яблучного просто пирога, розкажіть про це в коментарях та поділіться враженнями з друзями у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.