Простий яблучний пиріг
Рецепт цього яблучного пирога під силу навіть кулінарам-початківцям. А завдяки додатковим інгредієнтам смак і аромат у нього просто королівські. Яблука найкраще брати кислуваті, а родзинки світлі. Особливо цікавого пікантного відтінку надає апельсинова цедра.
Інгредієнти для простого яблучного пирога
5 середніх яблук
100 г родзинок
цедра одного апельсина (або лимона)
6 яєць
300 г цукру
250 мл рафінованої олії
700 г борошна
1,5 ч. ложки розпушувача для тіста
2 ч. ложки кориці
цукрова пудра для посипання.
Спробуйте також приготувати яблучний пиріг без тіста.
Як приготувати яблучний пиріг з родзинками та горіхами
- Яблука почистити, порізати довільними шматочками.
- Родзинки вимити в теплій воді і просушити.
- Горіхи почистити і дрібно посікти.
- Яйця збити з цукром у пишну піну, додати олію, борошно, змішане з розпушувачем, корицю, обережно вимішати. У тісто покласти яблука, родзинки та горіхи.
- Глибоке деко з високими бортиками змазати маслом, притрусити борошном.
- Вилити в деко тісто. Поставити в розігріту до 190 градусів духовку. Випікати протягом 1 години.
- Дістати пиріг, охолодити в формі, притрусити цукровою пудрою. Порізати на порційні шматочки.
Перегляньте також рецепт яблучного штрудля.
Якщо вам припав до смаку рецепт яблучного просто пирога, розкажіть про це в коментарях та поділіться враженнями з друзями у соціальних мережах.