Яблучний пиріг «Домашній»
Хочемо поділитися з читачами рецептом зовсім простого у приготуванні і дуже смачного яблучного пирога. Родзинки у поєднанні з яблуками надають йому неповторної приємної кислинки, а хрустка скоринка напрочуд вдало гармонує із ніжною та пухкою серединкою.
Інгредієнти для яблучного пирога
- Тісто:
3 яйця
1 склянка цукру
1 склянка сметани
50 грамів вершкового масла
1 чайна ложка розпушувача
ванілін
2 склянки борошна
2 великі яблука
100 грамів родзинок
- Посипка:
3 столові ложки цукру
3 столові ложки борошна
20 грамів вершкового масла
Радимо ще рецепт простого яблучного пирога.
Як приготувати пиріг з яблуками
- Спочатку готуємо тісто. Яйця збити з цукром. Не перестаючи збивати, додати сметану та тепле розтоплене масло.
- Коли цукор повністю розтане, всипати розпушувач та борошно і вимішати ложкою до однорідності. Тісто має бути, як густа сметана.
- Форму для випікання змастити вершковим маслом та посипати борошном. Вилити у неї половину тіста, викласти порізані на шматочки почищені яблука, посипати родзинками і вилити наверх решту тіста.
- Форму поставити у духовку, розігріту до 200 градусів.
- Тим часом приготувати посипку. Інгредієнти для неї покласти у мисочку і перетерти руками. Мають вийти крихти.
- Через 20 хвилин після того, як пиріг ставили у духовку, вийняти його і посипати поверхню крихтами. Форму поставити знову у духовку ще на 20 хвилин.
Дізнайтеся також, як приготувати заливний яблучний пиріг.
Якщо вам сподобався смаколик, поділіться рецептом яблучного пирога з родзинками зі своїми друзями у соціальних мережах та напишіть про свої враження у коментарях.