06.10.2015

Яблучний пиріг «Домашній»

Хочемо поділитися з читачами рецептом зовсім простого у приготуванні і дуже смачного яблучного пирога. Родзинки у поєднанні з яблуками надають йому неповторної приємної кислинки, а хрустка скоринка напрочуд вдало гармонує із ніжною та пухкою серединкою.

Інгредієнти для яблучного пирога

  • Тісто:
  • 3 яйця

  • 1 склянка цукру

  • 1 склянка сметани

  • 50 грамів вершкового масла

  • 1 чайна ложка розпушувача

  • ванілін

  • 2 склянки борошна

  • 2 великі яблука

  • 100 грамів родзинок

  • Посипка:
  • 3 столові ложки цукру

  • 3 столові ложки борошна

  • 20 грамів вершкового масла

Радимо ще рецепт простого яблучного пирога.

Як приготувати пиріг з яблуками

  • Спочатку готуємо тісто. Яйця збити з цукром. Не перестаючи збивати, додати сметану та тепле розтоплене масло.
  • Коли цукор повністю розтане, всипати розпушувач та борошно і вимішати ложкою до однорідності. Тісто має бути, як густа сметана.
  • Форму для випікання змастити вершковим маслом та посипати борошном. Вилити у неї половину тіста, викласти порізані на шматочки почищені яблука, посипати родзинками і вилити наверх решту тіста.
  • Форму поставити у духовку, розігріту до 200 градусів.
  • Тим часом приготувати посипку. Інгредієнти для неї покласти у мисочку і перетерти руками. Мають вийти крихти.
  • Через 20 хвилин після того, як пиріг ставили у духовку, вийняти його і посипати поверхню крихтами. Форму поставити знову у духовку ще на 20 хвилин.

Дізнайтеся також, як приготувати заливний яблучний пиріг.

Якщо вам сподобався смаколик, поділіться рецептом яблучного пирога з родзинками зі своїми друзями у соціальних мережах та напишіть про свої враження у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.