Український борщ з квасолею, кропивою та п’яною вишнею

Разом з волонтерами приготували 180 літрів червоного борщу з кропивою та вишнями. За рецепт дякую шеф-кухарю та моєму другу Іллі Будчуку. Думаю, навряд чи ви будете готувати борщ у такій великій кількості, тому залишаю тільки список інгредієнтів та спосіб приготування. Грамовку ви для себе визначите.

Ingredients

  • бульйон на телячих кістках

  • картопля

  • квашена капуста

  • морква

  • цибуля

  • часник

  • болгарський перець

  • буряк запечений або квашений

  • замочена квасоля

  • томатна паста

  • томатний сік

  • олія Масляна

  • свіжа молода кропива

  • свіжа зелень

  • п’яні вишні

  • сіль/перець/оцет/лавровий лист

Directions

  • Ставимо бульйон на телячих кістках та додаємо нарізану картоплю.
  • Прожарюємо моркву, цибулю, болгарський перець, квасолю і додаємо в каструлю.
  • Прожарюємо окремо натертий печений буряк, томатну пасту, сіль, оцет, цукор і додаємо в каструлю.
  • Додаємо перебиту в блендері зелень з часником та олією, томатний сік та п’яні вишні.
  • Окремо додаємо ще трохи натертого печеного буряка, щоб зберегти насичений колір борщу.
  • Вкінці додаємо подрібнену молоду кропиву.
  • Проварюємо 5-7 хвилин і залишаємо борщ у спокої на 15 хвилин, щоб настоявся.
  • Смачного, друзі!

Теги:
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора