Український борщ з квасолею, кропивою та п’яною вишнею
Разом з волонтерами приготували 180 літрів червоного борщу з кропивою та вишнями. За рецепт дякую шеф-кухарю та моєму другу Іллі Будчуку. Думаю, навряд чи ви будете готувати борщ у такій великій кількості, тому залишаю тільки список інгредієнтів та спосіб приготування. Грамовку ви для себе визначите.
Ingredients
бульйон на телячих кістках
картопля
квашена капуста
морква
цибуля
часник
болгарський перець
буряк запечений або квашений
замочена квасоля
томатна паста
томатний сік
олія Масляна
свіжа молода кропива
свіжа зелень
п’яні вишні
сіль/перець/оцет/лавровий лист
Directions
- Ставимо бульйон на телячих кістках та додаємо нарізану картоплю.
- Прожарюємо моркву, цибулю, болгарський перець, квасолю і додаємо в каструлю.
- Прожарюємо окремо натертий печений буряк, томатну пасту, сіль, оцет, цукор і додаємо в каструлю.
- Додаємо перебиту в блендері зелень з часником та олією, томатний сік та п’яні вишні.
- Окремо додаємо ще трохи натертого печеного буряка, щоб зберегти насичений колір борщу.
- Вкінці додаємо подрібнену молоду кропиву.
- Проварюємо 5-7 хвилин і залишаємо борщ у спокої на 15 хвилин, щоб настоявся.
- Смачного, друзі!