Лучанка або Шурпа по-волинськи

Вікіпедія каже, що Шурпа, це традиційний м’ясний бульон в таджикських та тюркських народів. Ми на Волині дуже любимо готувати подібні страви. Особливо на відкритому вогні та у великому казані.

Разом з шеф-кухарем Дмитром Кенсицьким трохи вдосконалили рецепт Шурпи та дали їй нову назву – Лучанка, на честь локації, де готували цю страву.

Details

Servings

13

Prep time

45

Cooking time

1.20

Ingredients

  • куряче стегно 1 кг

  • морква 300 г

  • цибуля 200 г

  • насіння гарбуза 100 г

  • копчена паприка 10 г

  • чорний перець 10 г

  • солодкий перець Білозірка 300 г

  • шампіньони 200 г

  • петрушка 100 г

  • шпинат 100 г

  • вершкове масло 150 г

  • вода 1,5 л

  • мариновані огірки 200 г

  • томатна паста 100 г

  • цибуля 300 г

Directions

  • Відділяємо м’ясо від стегна, нарізаємо та викладаємо в розігрітий казан з олією.
  • Нарізаємо моркву та цибулю, викладаємо в казан до м’яса.
  • Додаємо насіння гарбуза та спеції по рецепту.
  • Нарізаємо солодкий перець, шпинат, петрушку та висипаємо в казан. Також додаємо очищені зубчики часнику.
    Ретельно розмішуємо.
  • Вершкове масло перемішуємо в мисці з борошном та висипаємо в казан з краєчку. Дайте маслу розтанути та борошну трохи підрумя’нитись, пізніше все це розмішайте.
  • Вливаємо воду та розмішуємо.
  • Додаємо нарізані кружечками огірки та томатну пасту та ретельно перемішуємо.
  • Чекаємо 5-7 хвилин, поки наша шурпа закипить. Знімаємо з вогню та смакуємо цю їжу богів.

Теги:
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора