Лучанка або Шурпа по-волинськи
Вікіпедія каже, що Шурпа, це традиційний м’ясний бульон в таджикських та тюркських народів. Ми на Волині дуже любимо готувати подібні страви. Особливо на відкритому вогні та у великому казані.
Разом з шеф-кухарем Дмитром Кенсицьким трохи вдосконалили рецепт Шурпи та дали їй нову назву – Лучанка, на честь локації, де готували цю страву.
Details
Servings
13
Prep time
45
Cooking time
1.20
Ingredients
куряче стегно 1 кг
морква 300 г
цибуля 200 г
насіння гарбуза 100 г
копчена паприка 10 г
чорний перець 10 г
солодкий перець Білозірка 300 г
шампіньони 200 г
петрушка 100 г
шпинат 100 г
вершкове масло 150 г
вода 1,5 л
мариновані огірки 200 г
томатна паста 100 г
цибуля 300 г
Directions
- Відділяємо м’ясо від стегна, нарізаємо та викладаємо в розігрітий казан з олією.
- Нарізаємо моркву та цибулю, викладаємо в казан до м’яса.
- Додаємо насіння гарбуза та спеції по рецепту.
- Нарізаємо солодкий перець, шпинат, петрушку та висипаємо в казан. Також додаємо очищені зубчики часнику.
Ретельно розмішуємо. - Вершкове масло перемішуємо в мисці з борошном та висипаємо в казан з краєчку. Дайте маслу розтанути та борошну трохи підрумя’нитись, пізніше все це розмішайте.
- Вливаємо воду та розмішуємо.
- Додаємо нарізані кружечками огірки та томатну пасту та ретельно перемішуємо.
- Чекаємо 5-7 хвилин, поки наша шурпа закипить. Знімаємо з вогню та смакуємо цю їжу богів.