Плов з баклажаном

За легендою плов винайшли кухарі Олександра Македонського, адже любив любив гаряче і гостре. Тепер я розумію, чого ця страва вважається чоловічою. Разом шеф-кухарем та за сумісністю моїм другом Дмитром Кенсіцьким приготували на вогні плов за авторським рецептом. Вийшло дуже пряно та з насиченим смаком.

За рис дякую бренду Holmslight

Ingredients

  • рис довгозернистий 3 кг

  • телятина 1 кг

  • морква 1 кг

  • цибуля 600 г

  • часник 300 г

  • баклажан 300 г

  • болгарський перець 500 г

  • паприка 30 г

  • зіра 30 г

  • перець 30 г

  • зерна гірчиці 20 г

  • суміш спецій “До плову” 1 упаковка

  • олія 100 г

  • вода 6 л

Directions

  • Нарізаємо всі інгредієнти однакового калібру. Викладаємо в розігрітий казан м’ясо з морквою.
  • Коли м’ясо підрум’янилось додаємо цибулю, солодкий перець та паприку. Розмішуємо цю ароматну суміш і через 5-7 хвилин додаємо головний інгредієнт – баклажан.
  • Коли овочі стали м’якими висипаємо сухий не промитий рис. Розмішуємо, щоб рис трохи підсмажився і увібрав в себе чудовий аромат овочів та м’яса.
  • Додаємо спеції та 1 л води. Тушкуємо 10 хвилин.
  • Додаємо ще 2 л води та викладаємо часник (голівки знизу зрізати). Коли вода трохи випарується, накриваємо плов кришкою та залишаємо ще на 20 хвилин.
  • За 5 хвилин до готовності додаємо петрушку. Приготування такого плову складається з трьох етапів: спочатку він смажиться, потім тушкується і вариться. Так він виходить максимально ароматним, а смак насиченим.

Теги:
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора