Плов з баклажаном
За легендою плов винайшли кухарі Олександра Македонського, адже любив любив гаряче і гостре. Тепер я розумію, чого ця страва вважається чоловічою. Разом шеф-кухарем та за сумісністю моїм другом Дмитром Кенсіцьким приготували на вогні плов за авторським рецептом. Вийшло дуже пряно та з насиченим смаком.
За рис дякую бренду Holmslight
Ingredients
рис довгозернистий 3 кг
телятина 1 кг
морква 1 кг
цибуля 600 г
часник 300 г
баклажан 300 г
болгарський перець 500 г
паприка 30 г
зіра 30 г
перець 30 г
зерна гірчиці 20 г
суміш спецій “До плову” 1 упаковка
олія 100 г
вода 6 л
Directions
- Нарізаємо всі інгредієнти однакового калібру. Викладаємо в розігрітий казан м’ясо з морквою.
- Коли м’ясо підрум’янилось додаємо цибулю, солодкий перець та паприку. Розмішуємо цю ароматну суміш і через 5-7 хвилин додаємо головний інгредієнт – баклажан.
- Коли овочі стали м’якими висипаємо сухий не промитий рис. Розмішуємо, щоб рис трохи підсмажився і увібрав в себе чудовий аромат овочів та м’яса.
- Додаємо спеції та 1 л води. Тушкуємо 10 хвилин.
- Додаємо ще 2 л води та викладаємо часник (голівки знизу зрізати). Коли вода трохи випарується, накриваємо плов кришкою та залишаємо ще на 20 хвилин.
- За 5 хвилин до готовності додаємо петрушку. Приготування такого плову складається з трьох етапів: спочатку він смажиться, потім тушкується і вариться. Так він виходить максимально ароматним, а смак насиченим.