Угорський грибний суп

Іноді так хочеться чогось гаряченького, ріденького, але не банального борщу, а оригінального, з новим смаком. Рецепт угорського супчику з грибами – саме те, що треба. Ароматний, густенький, пікантний – він припаде до смаку любителям грибних страв. І готується легко, і з’їдається швидко.

Інгредієнти для супу

  • 50 г вершкового масла

  • 3 цибулини

  • 500 свіжих печериць

  • 1 ст. ложка паприки

  • 1 ст. ложки соєвого соусу

  • 2 склянки курячого бульйону

  • 1 склянка молока

  • 3 ст. ложки пшеничного борошна

  • сіль, чорний перець за смаком

  • 2 ч. ложки лимонного соку

  • 1/2 склянки сметани

  • сухий кріп, свіжа петрушка до смаку.

Рекомендуємо також рецепт грибного супу із плавленим сирком.

Як приготувати угорський суп з грибами

  • Розтопити масло в каструлі на повільному вогні. Підсмажити у ньому дрібно посічену цибулю до прозорості, приблизно 5 хвилин.
  • Додати порізані гриби і тушкувати 5 хвилин. Додати сушений кріп, паприку, соєвий соус і бульйон. Зменшити вогонь до мінімуму, закрити кришкою і варіть приблизно 15 хвилин.
  • В окремій посудині змішати разом борошно і молоко, добре розколотити віничком, щоб не було грудочок. Тонкою цівкою вилити цю суміш у суп і добре розмішати. Закрити кришкою і варити ще 15 хвилин, помішуючи час від часу.
  • В кінці посолити, додати чорний мелений перець, лимонний сік і сметану. Все розмішати і прогрійте на мінімальному вогні, не доводячи до кипіння, щоб сметана не згорнулася.
  • Подавати суп гарячим, посипавши дрібно посіченою свіжою зеленню петрушки та сухариками.

Спробуйте також приготувати грибний суп із кльоцками.

Вам посмакував рецепт грибного супу з паприкою по-угорськи? Полюбляєте грибні страви і знаєте секрети їх смачного приготування – будь ласка, напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора