Угорський грибний суп
Іноді так хочеться чогось гаряченького, ріденького, але не банального борщу, а оригінального, з новим смаком. Рецепт угорського супчику з грибами – саме те, що треба. Ароматний, густенький, пікантний – він припаде до смаку любителям грибних страв. І готується легко, і з’їдається швидко.
Інгредієнти для супу
50 г вершкового масла
3 цибулини
500 свіжих печериць
1 ст. ложка паприки
1 ст. ложки соєвого соусу
2 склянки курячого бульйону
1 склянка молока
3 ст. ложки пшеничного борошна
сіль, чорний перець за смаком
2 ч. ложки лимонного соку
1/2 склянки сметани
сухий кріп, свіжа петрушка до смаку.
Рекомендуємо також рецепт грибного супу із плавленим сирком.
Як приготувати угорський суп з грибами
- Розтопити масло в каструлі на повільному вогні. Підсмажити у ньому дрібно посічену цибулю до прозорості, приблизно 5 хвилин.
- Додати порізані гриби і тушкувати 5 хвилин. Додати сушений кріп, паприку, соєвий соус і бульйон. Зменшити вогонь до мінімуму, закрити кришкою і варіть приблизно 15 хвилин.
- В окремій посудині змішати разом борошно і молоко, добре розколотити віничком, щоб не було грудочок. Тонкою цівкою вилити цю суміш у суп і добре розмішати. Закрити кришкою і варити ще 15 хвилин, помішуючи час від часу.
- В кінці посолити, додати чорний мелений перець, лимонний сік і сметану. Все розмішати і прогрійте на мінімальному вогні, не доводячи до кипіння, щоб сметана не згорнулася.
- Подавати суп гарячим, посипавши дрібно посіченою свіжою зеленню петрушки та сухариками.
Спробуйте також приготувати грибний суп із кльоцками.
Вам посмакував рецепт грибного супу з паприкою по-угорськи? Полюбляєте грибні страви і знаєте секрети їх смачного приготування – будь ласка, напишіть про це у коментарях.