Твердий козячий сир в домашніх умовах

Поділитись публікацією:

Специфічний запах козячого сиру, як то кажуть, на любителя. Але справжні гурмани цінують його як справжній делікатес. Спробуйте зготувати козячий сир вдома – можливо, й ви приєднаєтеся до лав його поціновувачів.

Ingredients

Спробуйте також приготувати сир панір з коров’ячого молока.

Directions

  • Молоко вилити в каструлю, поставити на вогонь, довести кипіння.
  • Постійно помішуючи, додати оцет – молоко почне згортатися.
  • Коли в каструлі утвориться щільний згусток, вимкнути вогонь.
  • Сирний згусток перекласти на друшляк, застелений марлею.
  • Коли стече вся сироватка, перекласти сир у миску, розім’яти, посолити, додати зелень, насіння кмину або інші спеції, добре вимішати і сформувати з нього пляцок.
  • Пляцок покласти в чавунну пательню, поставити на невеликий вогонь.
  • Коли сир розплавиться, вимкнути вогонь і поставити пательню в холод.
  • Коли козячий сир схолоне, його можна вживати.

Рекомендуємо також рецепт ніжного козячого сиру в домашніх умовах.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...