Твердий козячий сир в домашніх умовах

Специфічний запах козячого сиру, як то кажуть, на любителя. Але справжні гурмани цінують його як справжній делікатес. Спробуйте зготувати козячий сир вдома – можливо, й ви приєднаєтеся до лав його поціновувачів.

Ingredients

  • 2 л козячого молока

  • 1 ч. ложка солі

  • 3 ст. ложки оцту

  • сушена зелень, насіння кмину

Спробуйте також приготувати сир панір з коров’ячого молока.

Directions

  • Молоко вилити в каструлю, поставити на вогонь, довести кипіння.
  • Постійно помішуючи, додати оцет – молоко почне згортатися.
  • Коли в каструлі утвориться щільний згусток, вимкнути вогонь.
  • Сирний згусток перекласти на друшляк, застелений марлею.
  • Коли стече вся сироватка, перекласти сир у миску, розім’яти, посолити, додати зелень, насіння кмину або інші спеції, добре вимішати і сформувати з нього пляцок.
  • Пляцок покласти в чавунну пательню, поставити на невеликий вогонь.
  • Коли сир розплавиться, вимкнути вогонь і поставити пательню в холод.
  • Коли козячий сир схолоне, його можна вживати.

Рекомендуємо також рецепт ніжного козячого сиру в домашніх умовах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора