Твердий козячий сир в домашніх умовах
Специфічний запах козячого сиру, як то кажуть, на любителя. Але справжні гурмани цінують його як справжній делікатес. Спробуйте зготувати козячий сир вдома – можливо, й ви приєднаєтеся до лав його поціновувачів.
Спробуйте також приготувати сир панір з коров’ячого молока.
Directions
- Молоко вилити в каструлю, поставити на вогонь, довести кипіння.
- Постійно помішуючи, додати оцет – молоко почне згортатися.
- Коли в каструлі утвориться щільний згусток, вимкнути вогонь.
- Сирний згусток перекласти на друшляк, застелений марлею.
- Коли стече вся сироватка, перекласти сир у миску, розім’яти, посолити, додати зелень, насіння кмину або інші спеції, добре вимішати і сформувати з нього пляцок.
- Пляцок покласти в чавунну пательню, поставити на невеликий вогонь.
- Коли сир розплавиться, вимкнути вогонь і поставити пательню в холод.
- Коли козячий сир схолоне, його можна вживати.
Рекомендуємо також рецепт ніжного козячого сиру в домашніх умовах.