Плавлений сир в домашніх умовах
З чого готують плавлений сир на заводі, не відомо. А от домашній – тільки з найкращих і найсвіжіших продуктів. Маючи добрий рецепт, зварити плавлений сир досить просто.
Ingredients
2 кг домашнього сиру
100 г олії без запаху
15 г солі
10 г соди (неповна чайна ложка).
Спробуйте також приготувати сир “Янтар” в домашніх умовах.
Directions
- Сир заморозити в морозилці. У каструлі закип’ятити воду, вкинути заморожений сир. Кип’ятити 15 хвилин, час до часу помішуючи.
- Утворену сирну суміш процідити через марлю, добре віджати. Викласти сир назад у каструлю, додати олію, сіль, соду.
- Кип’ятити на маленькому вогні, помішуючи, 5–15 хв, доки виплавиться дуже туга сирна маса, в якій погано обертається ложка. Час плавлення треба регулювати індивідуально.
- Перекласти гарячу масу у форму, загорнувши у харчовий целофан, сформувати ковбаску, або у форму. Охолодити протягом години і можна нарізати шматочками.
- Якщо сир погано плавитиметься, маса почне пригоряти, це дуже легко виправити: треба помістити сир у посуд для мікрохвильовки і нагріти на повній потужності упродовж 1 хв. Ретельно перемішати. Якщо є потреба, можна нагріти ще 1 хв.
- До такого сиру можна додати спеції (посипати ними плівку і вони будуть на поверхні), додати болгарський перець, подрібнену зелень, потерту моркву, горіхи.
Подобається домашній сир? Рекомендуємо також рецепт твердого сиру для бутербродів.