Козячий сир ніжний

Поділитись публікацією:

Ніжна кремоподібна консистенція цього сиру не залишить вас байдужими. Для його приготування, крім козячого молока, знадобиться трішки коров’ячого сиру і сметани (краще домашні, але згодяться і магазинні).

Ingredients

Спробуйте також приготувати твердий козячий сир із зеленню.

Directions

  • В каструлю вилити молоко і нагрійте його 40-50 градусів.
  • Додати розтертий з двома ложками молока сир.
  • Посолити і довести усю масу до кипіння.
  • У слабо кипляче молоко влити сметану.
  • Постійно помішуючи, стежити, коли молоко почне перетворюватися на згусток. Якщо хвилин через 10-15 згусток не з’явився, додати оцет.
  • Сирний згусток відкинути на сито, застелене марлею. Зверху покласти вантаж.
  • Коли сироватка перестане виділятися, дістати сир із марлі і можна куштувати. Зберігати в холодильнику. Через годину ніжний м’який козячий сир готовий до вживання.

Рекомендуємо також рецепт ніжного плавленого сиру в домашніх умовах.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Сосиски для HoReCa: як вибрати продукт, який не втрачає якість після приготування

Сегмент HoReCa вимагає особливої уваги до якості продуктів, адже від цього залежить не лише смак страв, а й...

Вікторія Кузнецова: “Шкода ваших дітей, якщо вони їдять таку піцу” – скандал на “МастерШеф”

Сьогодні про те, що трапилося під час останнього випуску кулінарного шоу “МастерШеф”, не говорить хіба що лінивий! Ще...

Як часто пити чай з шипшини для покращення потенції: поради для чоловіків

От, знаєте, багато чоловіків шукають прості, натуральні способи підтримати свою чоловічу силу. А чай з шипшини – це...

Пісний бісквіт: простий рецепт без яєць

Пісний бісквіт – це мій порятунок, коли хочеться чогось солоденького, але без яєць, молока чи масла. У 2025...