Трояндовий квас із каркаде

Бігати в магазин по газовані напої стомлюються ноги і гаманець… Не бігайте – готуйте вдома квас: натуральний, смачний, дешевий і корисний!
Інгредієнти для трояндового квасу
40 г чаю каркаде
5 л води
2–4 ст. ложки цукру
0,5 ч. ложки сухих дріжджів.
Приготуйте також імбирний чай з яблуками.
Як приготувати трояндовий квас
- Закип’ятити 5–5,5 л води, додати каркаде і зняти з вогню.
- Остиглий відвар процідити через марлю, добре віджати і додати цукор, розмішати. Додати дріжджі і залишити у теплому місці для бродіння.
- Якщо зробити зранку, до обіду напій охолоне і пізно ввечері його можна розливати у ПЕТ-пляшки і ставити в холодильник. Наступного дня квас можна пити.
- Якщо день спекотний, то цього часу достатньо для бродіння, а якщо прохолодно, а квасу дуже хочеться, можна поставити квас у духовку і періодично вмикати її на 50 градусів. Виходить 2 пляшки по 1,5 л і одна на 2 л.
Скуштуйте також кокосові цукерки.