Торт «Спартак»
Смачний і водночас простий рецепт відомого всім торта «Спартак». Піку своєї популярності він досягнув у 80-90-х роках, тому що в його приготуванні використовуються прості, доступні кожному інгредієнти. Ніжний, з вершковим смаком який просто тане в роті – це все про нього.
Інгредієнти для торта
- Корж:
100 грамів вершкового масла
2 склянки борошна
1 склянка цукру
2 яйця
4 столові ложки какао
2 столові ложки меду
1,5 чайної ложки соди
1 чайна ложка розпушувача для тіста
нежирні вершки
- Для крему:
1 банка (370 мл) згущеного молока
200 грамів вершкового масла
200 мілілітрів молока
2 яйця
4 столові ложки борошна
Радимо також приготувати медовий торт на сковороді.
Як приготувати «Спартак»
- Приготувати тісто. Перетерти вершкове масло з цукром, медом і яйцями, поставити на водяну баню, нагрівати протягом 7 хвилин, постійно помішуючи.
- Додати соду і знову тримати 7 хвилин на водяній бані, помішуючи, поки не утвориться пінка.
- Зняти з вогню, додати борошно, розпушувач, какао і замісити тісто, щоб було не тверде, а еластичне.
- З отриманого тіста розкачати 7 однакових коржів і по черзі відправити їх у розігріту до 180º духовку на 4 хвилини кожен.
- Спечені коржі потрібно трішки остудити і змазати вершками.
- Приготування крему. Муку і яйця ретельно вимішати до отримання однорідної маси.
- Постійно помішуючи, потрошку вливати молоко, а потім так само тоненькою цівкою згущене молоко.
- Посудину з отриманою масою розмістити на водяній бані і варити, поки не загусне, постійно помішуючи.
- Крем остудити і додати в нього м’яке вершкове масло, все ретельно перемішати.
- Коржі перемазати отриманим кремом, викласти один на одного і прикрасити шоколадною глазур’ю та збитими вершками.
Спробуйте ще рецепт економного торта-медівника.
Якщо вам сподобався рецепт торта “Спартак”, будь ласка, напишіть про це в коментарях.