Торт-рулет «Метровець»

Рецепт чудового на смак та оригінального на вигляд (особливо у розрізі) торта, який справді, має майже один метр завдовжки – звідси й назва. Вдало підібрані складники для бісквітного тіста та не менш досконалий заварний крем створюють просто неперевершений десертний смак. Щоправда, є один нюанс, без дотримання якого «Метровець» не вийде, як не крути – це спеціальна продовгаста форма для випікання. Тож доведеться або купити, або позичити у сусідки. Обидва варіанти годяться, бо кінцевий результат того вартий!

Ingredients

  • Бісквітне тісто:
  • 6 яєць

  • 250 г цукру

  • 250 г борошна

  • 1 ст. ложка картопляного крохмалю

  • 6 ст. ложок рафінованої олії без запаху

  • 6+2 ст. ложки теплої води

  • 2 ч. ложки розпушувача для тіста

  • 2 ст. ложки какао-порошку

  • ванілін на кінчику ножа.

  • Заварний крем:
  • 2 жовтки

  • 500 мл молока

  • 3 ст. ложки борошна

  • 200 г вершкового масла

  • 200 г цукру або цукрової пудри

  • 1 пакетик ванільного цукру (8 г).

  • Шоколадна глазур:
  • 50 г вершкового масла

  • 3 ст. ложки молока

  • 3 ст. ложки какао-порошку

  • 2 ст. ложки цукру.

Спробуйте ще приготувати пляцок із заварним кремом “Вишиванка” 

Directions

  • Заздалегідь розігріти духовку до 180 градусів та змастити форми для запікання маслом або маргарином.
  • Яйця розділити на білки і жовтки. Спершу збити білки з дрібкою солі, потроху додаючи половину норми цукру (125 г), у густу стійку піну.
  • Жовтки збити з рештою цукру (125 г), додати 6 ложок теплої (не гарячої!) води, олію та ще раз ретельно збити.
  • Борошно просіяти, всипати крохмаль, ванілін та розпушувач, перемішати.
  • До жовткової маси додавати по ложці борошняної суміші та білків, щоразу обережно вимішуючи тісто лопаткою круговими рухами. Збивати на цьому етапі не можна. Тісто набуде консистенції густої сметани. Половину цього тіста вилити у змащену маслом або маргарином форму.
  • До іншої половини додати 2 столові ложки просіяного какао та 2 столові ложки теплої води. Так само обережно вимішати до однорідності та вилити тісто в другу форму.
  • Поставити форми в розігріту духовку та випікати протягом 25-30 хвилин. Перші 20 хв. духовку не відчиняти! Готовність тіста перевірити паличкою. Готові коржі дістати з духовки і повністю остудити.
  • Поки випікатиметься тісто на «Метровець», можна приготувати крем. Половину молока (250 мл) поставити на середній вогонь та довести його до кипіння.
  • В іншій половині розчинити борошно, ванільний цукор та яєчні жовтки, усе це тонкою цівкою влити в кипляче молоко, постійно помішуючи. Дати загуснути й закипіти.
  • Зняти суміш з вогню та повністю остудити під кришкою або постійно помішуючи, щоб зверху не утворилася шкірочка.
  • В окремій посудині збити м’яке вершкове масло з цукром або цукровою пудрою до пишноти. До цією суміші поступово додавати охолоджену молочну, щоразу ретельно збиваючи.
  • Сформувати «Метровець». Охолоджені бісквіти порізати поперек по борозенках на рівну кількість скибочок. Перемежувати по черзі білі та шоколадні шматочки. Кожен шматочок щедро змащувати кремом та складати вертикально, формуючи два рулети. Обмазати їх рештою крему.
  • Зварити шоколадну глазур. Цукор змішати з какао, додати молоко, масло і варити на мінімальному вогні, постійно помішуючи. Коли маса стане однорідною і ледве почне закипати, відразу ж зняти з вогню і «пописати» або повністю залити глазур’ю поверхню тортів.
  • Готові рулети витримати у холоді не менш як 8-10 годин. Порізати «Метровець» навскіс, під кутом 45 градусів, та подати до столу.
Метровець

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора