Шоколадний торт «Маркіз»

Усім любителям шоколаду і згущеного молока присвячується! Найближчих вихідних потіште рідних таким тортиком – він сподабається всім.
Інгредієнти для торта
3 яйця
500 г цукру (2 скл. – у тісто, 0,5 скл. – у крем)
500 г масла (по 250 г у тісто і крем)
0,5 л кисляку
150 г какао (100 г – у тісто, 50 г – у крем)
3 скл. борошна + 2 ст. ложки у крем
1 ч. ложка гашеної соди
1 б. Згущеного молока
1/4 скл. води.
Розрахована на деко розміром 35×25 см.
Спробуйте також рецепт торта “П’яна вишня”.
Як приготувати шоколадний торт
- Масло розтопити, яйця збити з цукром, додати кисляк, тонкою цівкою влити розтоплене масло, перемішати і додати борошно, змішане з какао. Вийде тісто густоти жирної сметани.
- Поставити на 40 хв. у холодильник, потім дістати і додати погашену соду.
- Деко застелити пекарським папером, змащеним маслом, викласти 1/3 тіста і пекти за температури 180 градусів приблизно 15 хв, перевірити зубочисткою на сухість.
- Вийняти з деко разом із папером, остудити. У першого коржа обрізати краї і наступні вирівняти по нижньому.
- Приготувати крем: згущене молоко вилити в каструльку, додати цукор, воду і змішане з борошном какао.
- Перемішати, постійно помішуючи, довести до кипіння, охолодити. Масло збити міксером, поки воно не стане білим і пухнастим, порціями додавати остиглий крем.
- Готовий крем добре тримає форму. Коржі перемазати кремом, посипати тертим шоколадом і залишити на ніч.
Рекомендуємо також рецепт медівника в мультиварці.