Торт із вишнями «Монастирська юрта»

«Монастирську хату» з вишнями знаєте? То цей торт – її близький родич. Відрізняється хіба кремом та способом формування вишневих трубочок. За цим рецептом вони печуться не прямими, а згортаються по колу спіралькою. Таким чином торт виходить не прямокутний, як «Монастирська хата», а круглий, що за формою нагадує юрту.


Інгредієнти для торта

Для коржів: 250 г вершкового масла

200 г сметани

3,5 склянки борошна

400 г вишень (свіжих, заморожених або консервованих)

2 ст. ложки крохмалю

0,5 ч. ложки соди

щіпка солі

Для крему: 500 мл жирної сметани

0,5 ч. ложки ванільного цукру

1 склянка цукру.

 

Рекомендуємо також рецепт традиційного торта з вишнями “Монастирська хата”.

Як приготувати торт з вишнями

Розм’якшене вершкове масло розтерти з борошном в крихту, додати сметану, сіль і соду. Замісити м’яке тісто. Поставити в холодильник мінімум на 30 хв.

Вишні без кісточок змішати з крохмалем.

Тісто поділити на кілька частин, кожну розкачати в тонкий пласт і порізати на довгі смужки шириною приблизно 5 см. В середину ланцюжком викласти вишні і защипнути, щоб вийшли трубочки з вишеньками всередині.

Сформовані трубочки з вишнями загорнути по колу спіралькою і викласти у круглу форму або тортівницю. І так продовжувати до тих пір, поки спіралька не заповнить усю поверхню форми. Випікати торт протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів. За таким же принципом сформувати і спекти другий корж.

Збити сметану з цукром та ванільним цукром за допомогою міксера до отримання повітряної піни. Остиглі коржі змастити сметаною. Верх торта також змастити кремом і полити шоколадною глазур’ю.  Перед тим як подати на стіл, витримати торт у холодильнику приблизно 4 години, а ще краще – цілу ніч.

 

Радимо також приготувати кекси на кефірі з вишнями.

 

Сподобався торт із вишнями «Монастирська юрта»? Розкажіть про це в коментарях та поділіться рецептом у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone