Торт із вишнями «Монастирська юрта»
«Монастирську хату» з вишнями знаєте? То цей торт – її близький родич. Відрізняється хіба кремом та способом формування вишневих трубочок. За цим рецептом вони печуться не прямими, а згортаються по колу спіралькою. Таким чином торт виходить не прямокутний, як «Монастирська хата», а круглий, що за формою нагадує юрту.
Інгредієнти для торта
- Для коржів:
250 г вершкового масла
200 г сметани
3,5 склянки борошна
400 г вишень (свіжих, заморожених або консервованих)
2 ст. ложки крохмалю
0,5 ч. ложки соди
щіпка солі
- Для крему:
500 мл жирної сметани
0,5 ч. ложки ванільного цукру
1 склянка цукру
Рекомендуємо також рецепт традиційного торта з вишнями “Монастирська хата”.
Як приготувати торт з вишнями
- Розм’якшене вершкове масло розтерти з борошном в крихту, додати сметану, сіль і соду. Замісити м’яке тісто. Поставити в холодильник мінімум на 30 хв.
- Вишні без кісточок змішати з крохмалем.
- Тісто поділити на кілька частин, кожну розкачати в тонкий пласт і порізати на довгі смужки шириною приблизно 5 см. В середину ланцюжком викласти вишні і защипнути, щоб вийшли трубочки з вишеньками всередині.
- Сформовані трубочки з вишнями загорнути по колу спіралькою і викласти у круглу форму або тортівницю. І так продовжувати до тих пір, поки спіралька не заповнить усю поверхню форми. Випікати торт протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів. За таким же принципом сформувати і спекти другий корж.
- Збити сметану з цукром та ванільним цукром за допомогою міксера до отримання повітряної піни. Остиглі коржі змастити сметаною. Верх торта також змастити кремом і полити шоколадною глазур’ю. Перед тим як подати на стіл, витримати торт у холодильнику приблизно 4 години, а ще краще – цілу ніч.
Радимо також приготувати кекси на кефірі з вишнями.
Сподобався торт із вишнями «Монастирська юрта»? Розкажіть про це в коментарях та поділіться рецептом у соціальних мережах.