Торт з вишнями «Монастирська хата»
Торт «Монастирська хата» – це вишнева класика. Можливо, приготування забере у вас чимало й часу, і зусиль. Але коли ви скуштуєте перший шматочок, то визнаєте, що кінцевий результат того вартий.
Інгредієнти для торта
- Для тіста:
1 пачка (250 грамів) маргарину
200 грамів сметани
1 чайна ложка соди, погашеної оцтом
консервовані або свіжі вишні без кісточок
- Для крема:
1 банка (380 грамів) згущеного молока (не варити)
400 грамів вершкового масла.
Можна також приготувати торт «П’яна вишня».
Як приготувати торт з вишнями
- Маргарин розтерти з борошном, додати сметану із содою і замісити м’яке тісто.
- Розділити його на 15 однакових частин і покласти в холодильник на 2-3 години.
- Кожну частину розкачувати у вигляді смужки приблизно 30 сантиметрів. По смужці класти рядком вишні, заліплювати їх, щоб вийшли свого роду трубочки з вишнями. Ці трубочки випікати при температурі 180-200 градусів.
- Приготувати крем. Для цього потрібно, щоб масло і згущене молоко були кімнатної температури.
- Масло збивати, поступово додаючи згущене молоко.
- Трубочки складати у вигляді хати. Тобто на низ класти шар із 5 трубочок, змастити кремом, далі – 4 трубочки, знову крем і т. д.
- Зверху торт помазати кремом і посипати крихтами з печива, горіхами чи шоколадом.
Спробуйте ще рецепт рогаликів з вишнями.
Сподобався торт із вишнями “Монастирська хата”? Готуєте подібний, але за іншим рецептом? Будь ласка, розкажіть про це в коментарях.