Торт з вишнями «Монастирська хата»

Торт «Монастирська хата» – це вишнева класика. Можливо, приготування забере у вас чимало й часу, і зусиль. Але коли ви скуштуєте перший шматочок, то визнаєте, що кінцевий результат того вартий.

Інгредієнти для торта

Можна також приготувати торт «П’яна вишня».

Як приготувати торт з вишнями

  • Маргарин розтерти з борошном, додати сметану із содою і замісити м’яке тісто.
  • Розділити його на 15 однакових частин і покласти в холодильник на 2-3 години.
  • Кожну частину розкачувати у вигляді смужки приблизно 30 сантиметрів. По смужці класти рядком вишні, заліплювати їх, щоб вийшли свого роду трубочки з вишнями. Ці трубочки випікати при температурі 180-200 градусів.
  • Приготувати крем. Для цього потрібно, щоб масло і згущене молоко були кімнатної температури.
  • Масло збивати, поступово додаючи згущене молоко.
  • Трубочки складати у вигляді хати. Тобто на низ класти шар із 5 трубочок, змастити кремом, далі – 4 трубочки, знову крем і т. д.
  • Зверху торт помазати кремом і посипати крихтами з печива, горіхами чи шоколадом.

Спробуйте ще рецепт рогаликів з вишнями.

Сподобався торт із вишнями “Монастирська хата”? Готуєте подібний, але за іншим рецептом? Будь ласка, розкажіть про це в коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора