Простий чорничний кекс
Один із найпростіших рецептів ароматної чорничної випічки, яким просто гріх не скористатися у ягідний сезон. Приготування чорничного кексу не вимагає ні особливих продуктів, ні кулінарного вміння. Головне – дотримуватися рецепту, і вже за годину насолоджуватиметеся ароматним шматочком ягідно-бісквітного тіста.
Ingredients
1 скл. чорниць (свіжих або заморожених)
3 яйця
1 скл. цукру
100 г масла або маргарину
200 мл сметани
2 скл. пшеничного борошна
2 ч. ложки розпушувача для тіста
цедра половини лимона
ваніль на кінчику ножа
цукрова пудра для посипання.
Спробуйте також приготувати сирно-чорничну запіканку в мультиварці
Directions
- Яйця змішати з цукром та збити міксером у густу піну.
- Масло (маргарин) розтопити та охолодити, додати до яєчної маси. Туди ж влити сметану та продовжувати збивати на невеликій швидкості.
- Борошно просіяти, додати розпушувач і перемішати. Поступово додати суху масу до рідкої і ще раз добре перемішати, щоб не було грудочок. Тісто має вийти консистенції густої домашньої сметани.
- В останню чергу до тіста додати промиті та перебрані чорниці (якщо заморожені, не розморожувати) і обережно перемішати, щоб розподілилися рівномірно.
- Форму для кексу змастити будь-яким жиром та присипати борошном. Викласти туди тісто і поставити у розігріту до 180-190 градусів духовку.
- Випікати приблизно 40 хв. до утворення рум’яної поверхні (перші 20 хв. духовку не відчиняти!).
- Дістати готовий кекс із духовки, дати трішки схолонути і звільнити від форми. Посипати цукровою пудрою, можна прикрасити свіжими ягідками чорниці та листочками м’яти.
рекомендації
- За цим же рецептом можна випікати кекс і в мультиварці. Для цього лише варто вибрати режим «випікання» та час 60 хв.
Рекомендуємо ще рецепт американських мафінів з чорницями
Посмакував рецепт чорничного кексу? Полюбляєте просту випічку з вишуканим смаком? Будь ласка, висловіть свої враження у коментарях.