02.07.2015

Шоколадно-кавовий пиріг з малиною

Ароматний, з насиченим шоколадним смаком, з кавовою пікантною гірчинкою та малиновою кислинкою, цей пиріг для істинних поціновувачів вишуканих десертів. Готується легко і з’їдається швидко. Потіште своїх домашніх, і через кілька днів вони проситимуть повторити цей шедевр «на біс».

Інгредієнти для кавово-шоколадного пирога

  • 100 мл свіжозвареної кави

  • 100 г (1 плитка) чорного шоколаду

  • 1 яйце

  • 150 г вершкового масла

  • 70 г цукру

  • 20 г какао-порошку

  • 100 г борошна

  • 1 щіпка солі

  • 300 г малини

  • цукрова пудра

Спробуйте також приготувати шоколадний штрудель з яблуками.

Як приготувати шоколадно-кавовий пиріг з малиною

  • У миску покласти розм’якшене масло і поломаний на шматочки шоколад, всипати цукор і залити гарячою кавою. Мішати до тих пір, поки масло і шоколад повністю розчиняться. Можна трішки підігріти суміш на водяній бані.
  • Коли схолоне, додати яйце і добре збити міксером або віничком.
  • Додати просіяне борошно, какао, цукор і сіль, розмішати до однорідності.
  • Викласти половину тіста в невелику форму для випічки, застелену пергаментним папером для випічки.
  • На тісто рівномірно розкласти малини. На ягоди викласти решту тіста, розрівняти поверхню.
  • Духовку розігріти до 190 градусів. Випікати пиріг 45-50 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
  • Готовий пиріг дістати з духовки, залиште схолодати у формі. Коли вистигне, акуратно дістати разом з папером, обережно зняти.
  • Повністю охолоджений пиріг прикрасити посипати цукровою пудрою, прикрасити цілими ягодами малини.

Рекомендуємо також рецепт ягідного кексу з білим шоколадом.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.