Шоколадно-кавовий пиріг з малиною
Ароматний, з насиченим шоколадним смаком, з кавовою пікантною гірчинкою та малиновою кислинкою, цей пиріг для істинних поціновувачів вишуканих десертів. Готується легко і з’їдається швидко. Потіште своїх домашніх, і через кілька днів вони проситимуть повторити цей шедевр «на біс».
Інгредієнти для кавово-шоколадного пирога
Спробуйте також приготувати шоколадний штрудель з яблуками.
Як приготувати шоколадно-кавовий пиріг з малиною
- У миску покласти розм’якшене масло і поломаний на шматочки шоколад, всипати цукор і залити гарячою кавою. Мішати до тих пір, поки масло і шоколад повністю розчиняться. Можна трішки підігріти суміш на водяній бані.
- Коли схолоне, додати яйце і добре збити міксером або віничком.
- Додати просіяне борошно, какао, цукор і сіль, розмішати до однорідності.
- Викласти половину тіста в невелику форму для випічки, застелену пергаментним папером для випічки.
- На тісто рівномірно розкласти малини. На ягоди викласти решту тіста, розрівняти поверхню.
- Духовку розігріти до 190 градусів. Випікати пиріг 45-50 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
- Готовий пиріг дістати з духовки, залиште схолодати у формі. Коли вистигне, акуратно дістати разом з папером, обережно зняти.
- Повністю охолоджений пиріг прикрасити посипати цукровою пудрою, прикрасити цілими ягодами малини.
Рекомендуємо також рецепт ягідного кексу з білим шоколадом.