Котлети «Їжачки» з солоною соломкою
На смак котлети як котлети, щоправда, не смажені, а печені у духовці. Та вигляд у них просто казковий! Дітвора таких «їжачків» уплітатиме за дві щоки, ще й добавки проситиме. Тож рецепт «колючих» котлет із солоною соломкою не завадить мати в кулінарному арсеналі кожній матусі. Записуйте!
Інгредієнти для котлет
1 кг фаршу (краще змішаного)
6-7 курячих яєць
2 цибулини
2 зубці часнику
панірувальні сухарі
палички «Соломка» солона
сіль, перець на смак.
Приготуйте для дітей ще котлети “Черепашки”.
Як приготувати котлети «Їжачки»
- Яйця зварити накруто. Соломку поламати на шматочки по 3 см.
- Цибулю та часник потерти на дрібну тертку, пропустити через м’ясорубку або змолоти в блендері і додати у м’ясний фарш. Посолити, поперчити, вимішати і добре відбити (як це зробити – читайте тут.)
- Варені яйця очистити від шкаралупи, розрізати вздовж навпіл.
- Кожну половинку яйця обліплювати котлетним тістом, панірувати в сухарях, втикати соломинки-колючки і класти на змащене або застелене пергаментом деко.
- Для оформлення мордочки можна використовувати горошинки чорного та духмяного перцю або гвоздички. Для найменшеньких краще використовувати шматочки чорних маслин.
- Випікати котлети в духовці при 180 градусах 30 хвилин.
- Готових «їжачків» висаджувати на листя салату, декорувати «мухоморчиками» з яєць та помідорів.
Спробуйте також приготувати котлети з вівсяними пластівцями.
Якщо вам та дітворі сподобався наш рецепт котлет-їжачків, прокоментуйте це на сайті та поділіться рецептом з друзями.