Котлети «Їжачки» з солоною соломкою

На смак котлети як котлети, щоправда, не смажені, а печені у духовці. Та вигляд у них просто казковий! Дітвора таких «їжачків» уплітатиме за дві щоки, ще й добавки проситиме. Тож рецепт «колючих» котлет із солоною соломкою не завадить мати в кулінарному арсеналі кожній матусі. Записуйте!

Інгредієнти для котлет

  • 1 кг фаршу (краще змішаного)

  • 6-7 курячих яєць

  • цибулини

  • 2 зубці часнику

  • панірувальні сухарі

  • палички «Соломка» солона

  • сіль, перець на смак.

Приготуйте для дітей ще котлети “Черепашки”.

Як приготувати котлети «Їжачки»

  • Яйця зварити накруто. Соломку поламати на шматочки по 3 см.
  • Цибулю та часник потерти на дрібну тертку, пропустити через м’ясорубку або змолоти в блендері і додати у м’ясний фарш. Посолити, поперчити, вимішати і добре відбити (як це зробити – читайте тут.)
  • Варені яйця очистити від шкаралупи, розрізати вздовж навпіл.
  • Кожну половинку яйця обліплювати котлетним тістом, панірувати в сухарях, втикати соломинки-колючки і класти на змащене або застелене пергаментом деко.
  • Для оформлення мордочки можна використовувати горошинки чорного та духмяного перцю або гвоздички. Для найменшеньких краще використовувати шматочки чорних маслин.
  • Випікати котлети в духовці при 180 градусах 30 хвилин.
  • Готових «їжачків» висаджувати на листя салату, декорувати «мухоморчиками» з яєць та помідорів.

Спробуйте також приготувати котлети з вівсяними пластівцями. 

Якщо вам та дітворі сподобався наш рецепт котлет-їжачків, прокоментуйте це на сайті та поділіться рецептом з друзями.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора