Торт «Наполеон» із заварним кремом
Рецептів “Наполеона” є безліч. Який з них найкращий, обирати вам. Але приготувати цей треба стовідсотково!
Інгредієнти для "наполеона"
3 жовтки (2 з них у крем)
1 скл. цукру (0,5 скл. у крем 2, 0,5 скл. у крем 1)
250 г масла (у крем 2)
3 скл. молока (1 скл. у тісто, 2 скл. у крем 1)
5,5 скл. борошна (5 скл. у тісто, 0,5 скл. у крем 1)
400 г маргарину.
Приготуйте ще торт “Наполеон” на пиві.
Як приготувати "Наполеон" із заварним кремом
- На дошку просіяти 5 скл. борошна. Додати маргарин кімнатної температури і посікти ножем на однорідну крихту.
- Можна порізати маргарин шматочками, а потім розтирати руками. Поступово вливаючи 1 скл. молока і додавши 1 жовток, швидко замісити тісто. Воно виходить жирне, не прилипає до рук і дошки.
- Тісто розділити навпіл і кожну частину ще на 7 шматочків (всього 14 шматочків). Розкотити дуже тонко. Воно розкочується легко і не рветься. Намотувати його на качалку немає потреби.
- Перекласти тісто на чисте сухе деко, розправити, обрізати. Випекти за температури 200 градусів до золотистого кольору. Печеться дуже швидко, десь 5–7 хв. Треба стежити, щоб не перепекти.
- Знімати дуже обережно широким ножем, коржі дуже крихкі. Обрізки розкидати на деко і запекти до світло-коричневого кольору. Коли холонуть, потовкти їх у крихту.
- Крем 1: 2 жовтки розтерти з 3 ст. ложками цукру, всипати 3 ст. ложки борошна, перемішати. Розвести невеликою кількістю молока (взяти із норми для крему 2) до консистенції киселю.
- Молоко, що залишилося (всього 0,5 л), закип’ятити і влити в масу помішуючи. Довести до кипіння, остудити.
- Крем 2: масло збити з цукром. Поступово по ложці додавати заварний крем (1) і збивати на середній швидкості до однорідності.
- Крем виходить дуже пишний, ніжний, повітряний. Коржі промазати тонким шаром крему і скласти один на один.
- Обрізки подрібнити і посипати зверху. Трохи крихт залишити. Накрити дошкою й акуратно поставити зверху невеликий гніт, залишити на ніч.
- Вранці вантаж зняти. Торт осяде. Крихту зверху злегка розпушити виделкою. Крем трохи видавиться з боків , розмазати його і обсипати боки крихтою.
Скуштуйте також торт “Наполеон” у домашніх умовах.
Сподобався рецепт “Наполеона” із заварним кремом? Поділіться ним із друзями у соціальних мережах!