Торт «Наполеон» із заварним кремом

Рецептів “Наполеона” є безліч. Який з них найкращий, обирати вам. Але приготувати цей треба стовідсотково!

Інгредієнти для "наполеона"

  • 3 жовтки (2 з них у крем)

  • 1 скл. цукру (0,5 скл. у крем 2, 0,5 скл. у крем 1)

  • 250 г масла (у крем 2)

  • 3 скл. молока (1 скл. у тісто, 2 скл. у крем 1)

  • 5,5 скл. борошна (5 скл. у тісто, 0,5 скл. у крем 1)

  • 400 г маргарину.

Приготуйте ще торт “Наполеон” на пиві.

Як приготувати "Наполеон" із заварним кремом

  • На дошку просіяти 5 скл. борошна. Додати маргарин кімнатної температури і посікти ножем на однорідну крихту.
  • Можна порізати маргарин шматочками, а потім розтирати руками. Поступово вливаючи 1 скл. молока і додавши 1 жовток, швидко замісити тісто. Воно виходить жирне, не прилипає до рук і дошки.
  • Тісто розділити навпіл і кожну частину ще на 7 шматочків (всього 14 шматочків). Розкотити дуже тонко. Воно розкочується легко і не рветься. Намотувати його на качалку немає потреби.
  • Перекласти тісто на чисте сухе деко, розправити, обрізати. Випекти за температури 200 градусів до золотистого кольору. Печеться дуже швидко, десь 5–7 хв. Треба стежити, щоб не перепекти.
  • Знімати дуже обережно широким ножем, коржі дуже крихкі. Обрізки розкидати на деко і запекти до світло-коричневого кольору. Коли холонуть, потовкти їх у крихту.
  • Крем 1: 2 жовтки розтерти з 3 ст. ложками цукру, всипати 3 ст. ложки борошна, перемішати. Розвести невеликою кількістю молока (взяти із норми для крему 2) до консистенції киселю.
  • Молоко, що залишилося (всього 0,5 л), закип’ятити і влити в масу помішуючи. Довести до кипіння, остудити.
  • Крем 2: масло збити з цукром. Поступово по ложці додавати заварний крем (1) і збивати на середній швидкості до однорідності.
  • Крем виходить дуже пишний, ніжний, повітряний. Коржі промазати тонким шаром крему і скласти один на один.
  • Обрізки подрібнити і посипати зверху. Трохи крихт залишити. Накрити дошкою й акуратно поставити зверху невеликий гніт, залишити на ніч.
  • Вранці вантаж зняти. Торт осяде. Крихту зверху злегка розпушити виделкою. Крем трохи видавиться з боків , розмазати його і обсипати боки крихтою.

Скуштуйте також торт “Наполеон” у домашніх умовах.

Сподобався рецепт “Наполеона” із заварним кремом? Поділіться ним із друзями у соціальних мережах!

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора