Хліб-тарілка для борщу

Це навіть не рецепт, а своєрідний майстер-клас. Якщо ви хоча б раз у житті сьорбали справжній український борщ з такої миски, то цей смак і відчуття не забудете ніколи. Звісно, що такою “посудою” не забезпечиш велику родину на щодень. Але здивувати гостей – саме те!

Ingredients

  • 1 буханка чорного хліба (круглий чи прямокутний – не принципово, головне, щоб не був надто низьким)

  • 1 яйце

Рекомендуємо також 8 найкращих рецептів пампушок до борщу.

Directions

  • Зрізати з буханки верхівку і рукою вибрати м’якуш, залишаючи стінки 1,5-2 см.
  • Пальцями щільно притиснути м’якуш, що залишився, до стінок.
  • Змастити внутрішні стінки збитим яйцем. Поставити в гарячу духовку на 3 хв. Дістати хлібину, ще раз змастити яйцем і поставити в духовку.
  • Процедуру повторити кілька разів до утворення твердої скоринки.
  • В таку хлібну тарілку можна наливати будь-яку першу страву. Але найкраще смакує борщ.

Спробуйте ще приготувати ароматні булочки з часником до борщу.

Якщо ви не боїтеся експериментувати на кухні, якщо вам сподобався рецепт хлібної тарілки для борщу або супу, якщо ви знаєте ще більш оригінальні способи подачі першої страви, будь ласка, напишіть про це у коментарях.

Теги:
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора