18.12.2015

Сирний пиріг «Корівка» у мультиварці

Рецепт шоколадно-сирного пирога, який можна приготувати і в духовці, але в мультиварці він виходить ніжнішим. У будь-якому разі вирішувати вам. Головне – добрий кисломолочний сир, адже саме він грає в цьому пляцку роль першої скрипки. Найкраще – домашній, найвищої жирності.

Інгредієнти для сирного пирога

  • Для тіста:
  • 1 яйце

  • 150 г цукру

  • 200 г вершкового масла

  • 2,5 склянки борошна

  • 1,5 ч. ложки розпушувача

  • 2 ст. ложки какао

  • Для начинки:
  • 150 г цукру

  • 200 г кисломолочного сиру

  • 300 г сметани

  • 2 яйця

  • 1 ч. ложка ванільного цукру

  • 3 ст. ложки крохмалю.

Рекомендуємо також приготувати львівський сирник у мультиварці.

Як приготувати сирник «Корівка» в мультиварці

  • М’яке вершкове масло розтерти з цукром, додати 1 яйце, розпушувач, какао.
  • Додати просіяне борошно і замісити тісто. Покласти його в торбинку і поставити в холодильник на 30-60 хвилин.
  • Сир, сметану, цукор, ванільний цукор, яйця і крохмаль добре розтерти або збити у блендері.
  • Дістати тісто і розділити його на дві нерівні частини (2/3 і 1/3).
  • Більшу частину розкачати в коло і викласти у змащену маслом мультикастрюлю. Руками зробити бортики приблизно 4-5 см. Вилити на корж сирну масу.
  • Решту тіста порвати на шматочки довільної величини і викласти зверху.
  • Мультиварку увімкнути, обрати режим «випічка», час 90 хв.
  • Після звукового сигналу про завершення приготування відкрити кришку і дати пирогу повністю охолонути в мультикаструлі.
  • Витягти сирний пиріг за допомогою контейнера для пароварки. Поставити в холодильник на годину для повного застигання сирної начинки.
  • Дістати, порізати на порційні шматочки.
  • Порада від ЇСТИ: якщо пекти цей шоколадно-сирний пиріг у духовці, то форма має бути діаметром 20-23 см, температура випікання 180 градусів, а час 45 хвилин.

Спробуйте також рецепт шоколадного брауні у мультиварці.

Якщо вам сподобався рецепт сирного пирога «Корівка» у мультиварці,якщо ви готуєте подібну випічку іншим способом, будь ласка, напишіть про це в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.