Сирний пиріг «Корівка» у мультиварці
Рецепт шоколадно-сирного пирога, який можна приготувати і в духовці, але в мультиварці він виходить ніжнішим. У будь-якому разі вирішувати вам. Головне – добрий кисломолочний сир, адже саме він грає в цьому пляцку роль першої скрипки. Найкраще – домашній, найвищої жирності.
Інгредієнти для сирного пирога
- Для тіста:
1 яйце
150 г цукру
200 г вершкового масла
2,5 склянки борошна
1,5 ч. ложки розпушувача
2 ст. ложки какао
- Для начинки:
150 г цукру
200 г кисломолочного сиру
300 г сметани
2 яйця
1 ч. ложка ванільного цукру
3 ст. ложки крохмалю.
Рекомендуємо також приготувати львівський сирник у мультиварці.
Як приготувати сирник «Корівка» в мультиварці
- М’яке вершкове масло розтерти з цукром, додати 1 яйце, розпушувач, какао.
- Додати просіяне борошно і замісити тісто. Покласти його в торбинку і поставити в холодильник на 30-60 хвилин.
- Сир, сметану, цукор, ванільний цукор, яйця і крохмаль добре розтерти або збити у блендері.
- Дістати тісто і розділити його на дві нерівні частини (2/3 і 1/3).
- Більшу частину розкачати в коло і викласти у змащену маслом мультикастрюлю. Руками зробити бортики приблизно 4-5 см. Вилити на корж сирну масу.
- Решту тіста порвати на шматочки довільної величини і викласти зверху.
- Мультиварку увімкнути, обрати режим «випічка», час 90 хв.
- Після звукового сигналу про завершення приготування відкрити кришку і дати пирогу повністю охолонути в мультикаструлі.
- Витягти сирний пиріг за допомогою контейнера для пароварки. Поставити в холодильник на годину для повного застигання сирної начинки.
- Дістати, порізати на порційні шматочки.
- Порада від ЇСТИ: якщо пекти цей шоколадно-сирний пиріг у духовці, то форма має бути діаметром 20-23 см, температура випікання 180 градусів, а час 45 хвилин.
Спробуйте також рецепт шоколадного брауні у мультиварці.
Якщо вам сподобався рецепт сирного пирога «Корівка» у мультиварці,якщо ви готуєте подібну випічку іншим способом, будь ласка, напишіть про це в коментарях.