Сирні пиріжки з начинкою із сухофруктів

Чи буває у вас таке, що, виливаючи в каналізацію рештки компоту з сухих яблук, абрикосів чи слив, душа крається: таке добро пропадає, а їсти його ніхто не хоче. Із цим рецептом ви зможете спати спокійно – не пропаде ані грама. І пиріжків вистачить на всіх.

Інгредієнти для пиріжків із сирного тіста

  • 200 сиру

  • 200 г масла або маргарину

  • 2 яйця

  • 1 ч. ложка соди, погашена оцтом

  • ванілін

  • щіпка солі

  • пшеничне борошно

  • цукрова пудра

  • варені сухофрукти

  • цукор для начинки.

Приготуйте також несолодкі пиріжки з плавленим сирком. 

Як приготувати пиріжки з сухофруктами з компоту

  • Насамперед відкинути сухофрукти з компоту на друшляк чи сито і дати компоту стекти протягом кількох годин. Коли рідини майже не залишиться, поцукрувати за смаком і змолоти в блендері або пропустити через м’ясорубку. Якщо начинка все ж рідкувата, додати 1 ч. ложку крохмалю.
  • Масло зʾєднати з 1 скл. борошна, перетерти в крихту. Додати сир, яйця, сіль, соду. Місити, потроху досипаючи борошно, щоб вийшло мʾяке тісто, що не липне до рук. Сформувати колобок, накрити рушником і залишити на півгодини-годину, щоб «відпочило».
  • Розділити тісто на 16 шматочків. Кожен тоненько розкачати в круглий пляцок. Умовно поділити пляцок на дві частини, на одну класти кілька чайних ложок начинки, накривати другою і заліпити краї, як вареник.
  • Викладати пиріжки на деко, застелене пекарським папером.
  • Випікати в розігрітій духовці до зарумʾянення.
  • Дістати готові пиріжки і рясно посипати цукровою пудрою, оскільки цукру в тісті немає.

Рекомендуємо ще рецепт сирного печива.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора