Медова шарлотка з яблуками в мультиварці

Випічка з яблуками – завжди безпрограшний варіант. Якщо ж до яблучного аромату додати ще й медових ноток, пиріг набуває зовсім іншого – багатого смаку.

Інгредієнти для яблучно-медової шарлотки

  • 3 яйця

  • 1 склянка цукру

  • 1,5 склянки борошна

  • 2 столові ложки меду

  • 1 чайна ложка розпушувача для тіста

  • 2 столові ложки олії

  • 4-5 середніх яблук

  • 1 столова ложка панірувальних сухарів

  • 1 чайна ложка кориці

  • цукрова пудра

Спробуйте також приготувати яблучну шарлотку на хлібі від знаменитого кухаря.

Як приготувати шарлотку з яблуками і медом

  • Яблука почистити (шкірку не зрізати), порізати скибочками, посипати корицею та панірувальними сухарями, перемішати. Зі склянки цукру відібрати 2 столові ложки, пересипати ним шматочки яблук.
  • Яйця збити з рештою цукру в густу піну. Додати мед (якщо густий, розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці) та олію.
  • Борошно змішати з розпушувачем, додати до тіста, перемішати лопаткою, не збивати.
  • Тісто має вийти густим, як на оладки. Якщо рідкувате, додайте 1-2 ложки борошна.
  • Чашу мультиварки змазати маслом, притрусити борошном.
  • Викладати шарами по черзі: кілька ложок тіста, кілька жмень яблук.
  • Вибрати режим «випічка», час 1 год. 20 хв.
  • Після звукового сигналу дістати пиріг з допомогою сита для пароварки. Дати трохи схолонути.
  • Готову шарлотку притрусити цукровою пудрою.

Рекомендуємо ще приготувати яблучний пиріг без тіста.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора