Мармелад з абрикосів
Пропонуємо не йти до магазину по солодощі, а готувати їх власноруч. Тим більше пора сприятлива – сезон абрикосів, з яких, наприклад, можна приготувати мармелад.
Інгредієнти для мармеладу
1 кілограм абрикосів
1 кілограм цукру
150 мілілітрів води
на кінчику ножа лимонної кислоти.
Можна також приготувати абрикосову шарлотку.
Як приготувати мармелад
- Плоди абрикосів помити, вийняти кісточки і, додавши воду, поставити варити у каструлі з антипригарним дном.
- Коли абрикоси розваряться, перетерти їх через сито. Або можна змолоти їх на блендері.
- Абрикоси знову перекласти в каструлю, додати лимонну кислоту (щоб мармелад не потемнів), цукор.
- Варити на малому вогні, постійно помішуючи, орієнтовно до того часу, поки маси стане менше на третину.
- Можна варити у кілька прийомів, кожного разу доводячи мармелад до кипіння і знімаючи його з вогню.
- Ще гарячим мармелад розлити у форми шаром приблизно 2-2,5 сантиметри.
- Тепер треба його висушити. Для цього мармелад слід накрити пергаментом і тримати кілька тижнів у провітрюваному приміщенні. Це має тривати до того часу, поки мармелад можна буде різати ножем.
- Мармелад порізати на шматочки, які можна обкачати в цукор.