Печінкові мафіни у силіконових формочках
Якщо в кулінарії існує печінковий торт, значить мають право на існування і мафіни з печінки. Такою варіацією можна і нагодувати дітей, і здивувати гостей. Досить нетрадиційна подача, але проста у приготуванні і просто неймовірно ніжна на смак. Рекомендуємо використовувати саме силіконові формочки, до яких не прилипає ніжне печінкове тісто.
Інгредієнти для печінкових мафінів
Рекомендуємо також приготувати печінковий торт з печерицями.
Як приготувати мафіни з печінки
- Печінку помити, очистити від плівочок.
- Цибулю і моркву почистити, помити і нарізати шматочками.
- Печінку, цибулю та моркву змолоти в блендері або пропустити через м’ясорубку.
- Збити яйця і додати до печінкової маси.
- Всипати борошно, додати часник, пропущений через часниковий прес, сіль, спеції. Все ретельно перемішати.
- Печінкове тісто ложкою викладати в силіконові формочки і запікати в духовці при середній температурі близько 40 хв.
- Дістати готові мафіни з духовки, охолодити.
- Подавати на листках салату, прикрасити зеленню, з консервованим горошком або кукурудзою.
Спробуйте ще приготувати печінкову ковбасу в домашніх умовах.