02.07.2015

Печінкові мафіни у силіконових формочках

Якщо в кулінарії існує печінковий торт, значить мають право на існування і мафіни з печінки. Такою варіацією можна і нагодувати дітей, і здивувати гостей. Досить нетрадиційна подача, але проста у приготуванні і просто неймовірно ніжна на смак. Рекомендуємо використовувати саме силіконові формочки, до яких не прилипає ніжне печінкове тісто.

Інгредієнти для печінкових мафінів

  • 500 г печінки (телячої або свинячої)

  • 100 г борошна

  • 2 цибулини

  • 2 морквини

  • 2 яйця

  • 7 зубців часнику

  • сіль, перець на смак.

Рекомендуємо також приготувати печінковий торт з печерицями.

Як приготувати мафіни з печінки

  • Печінку помити, очистити від плівочок.
  • Цибулю і моркву почистити, помити і нарізати шматочками.
  • Печінку, цибулю та моркву змолоти в блендері або пропустити через м’ясорубку.
  • Збити яйця і додати до печінкової маси.
  • Всипати борошно, додати часник, пропущений через часниковий прес, сіль, спеції. Все ретельно перемішати.
  • Печінкове тісто ложкою викладати в силіконові формочки і запікати в духовці при середній температурі близько 40 хв.
  • Дістати готові мафіни з духовки, охолодити.
  • Подавати на листках салату, прикрасити зеленню, з консервованим горошком або кукурудзою.

Спробуйте ще приготувати печінкову ковбасу в домашніх умовах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.