Шоколадно-грушевий пиріг
Не пиріг, а майже торт. Ароматний, ніжний, в міру вологий. Рецепт шоколадного пирога з грушками стане у нагоді і влітку, і осіннього прохолодного дня, коли гарячого чаю випивається утричі більше як зазвичай.
Інгредієнти для пирога
Рекомендуємо також рецепт штрудля з грушевою начинкою.
Як приготувати шоколадний пиріг з грушками
- Грушки почистити, видалити серцевинку та хвостики, порізати невеликими шматочками.
- Білки відокремити від жовтків та збити в міцну піну.
- Окремо жовтки збити з цукром.
- Розм’якшене вершкове масло збити міксером або віничком, поступово додаючи до нього жовтки з цукром, підігріте до 40 градусів молоко, просіяне борошно, розпушувач та сіль.
- Обережно ввести в тісто збиті білки, перемішати ложкою або лопаткою (не збивати!).
- Розтопити шоколад на водяній бані також і додати в тісто, швидко перемішуючи, щоб шоколад не встиг загуснути.
- Вилити половину тіста у глибоке деко, застелене пергаментом для випічки або змащене маслом. Викласти порізані грушки та залити другою половиною тіста.
- Поставити пиріг у духовку, розігріту до 180 градусів, випікати приблизно 1 годину.
- Готовність шоколадно-грушевого пирога перевірити дерев’яною паличкою.
- Дістати готовий пиріг з духовки і остуди. Зверху посип цукровою пудрою. Можна полити шоколадною глазур’ю.
Спробуйте ще приготувати шоколадний кекс у мікрохвильовці.
Якщо вам сподобався рецепт грушево-шоколадного пирога, поділіться ним із друзями у соціальних мережах.