13.10.2015

Шоколадно-грушевий пиріг

Не пиріг, а майже торт. Ароматний, ніжний, в міру вологий. Рецепт шоколадного пирога з грушками стане у нагоді і влітку, і осіннього прохолодного дня, коли гарячого чаю випивається утричі більше як зазвичай.

Інгредієнти для пирога

  • 5-6 середніх грушок

  • 2 яйця

  • 2 склянки борошна

  • 1 ч. ложка розпушувача

  • 150 мл молока

  • 100 г вершкового масла

  • 1 склянка цукру

  • 100 г шоколаду

  • цукрова пудра для посипання

  • дрібка солі.

Рекомендуємо також рецепт штрудля з грушевою начинкою.

Як приготувати шоколадний пиріг з грушками

  • Грушки почистити, видалити серцевинку та хвостики, порізати невеликими шматочками.
  • Білки відокремити від жовтків та збити в міцну піну.
  • Окремо жовтки збити з цукром.
  • Розм’якшене вершкове масло збити міксером або віничком, поступово додаючи до нього жовтки з цукром, підігріте до 40 градусів молоко, просіяне борошно, розпушувач та сіль.
  • Обережно ввести в тісто збиті білки, перемішати ложкою або лопаткою (не збивати!).
  • Розтопити шоколад на водяній бані також і додати в тісто, швидко перемішуючи, щоб шоколад не встиг загуснути.
  • Вилити половину тіста у глибоке деко, застелене пергаментом для випічки або змащене маслом. Викласти порізані грушки та залити другою половиною тіста.
  • Поставити пиріг у духовку, розігріту до 180 градусів, випікати приблизно 1 годину.
  • Готовність шоколадно-грушевого пирога перевірити  дерев’яною паличкою.
  • Дістати готовий пиріг з духовки і остуди. Зверху посип цукровою пудрою. Можна полити шоколадною глазур’ю.

Спробуйте ще приготувати шоколадний кекс у мікрохвильовці.

Якщо вам сподобався рецепт грушево-шоколадного пирога, поділіться ним із друзями у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.