12.10.2020

Салати з моркви на свято | 6 рецептів зі свіжої та вареної моркви

Як приготувати салати з моркви на свято та на кожен день легко та швидко? Спробуйте 6 смачних рецептів з вареної та свіжої моркви по-корейськи: з горошку, кукурудзи, твердого або плавленого або сиру “косичка”, горіхів, квасолі, зеленої цибулі, яблук, курки, селери, маринованих грибів (печериць), ковбаси, крабових паличок, вареної картоплі, часнику та сухариків тощо. Страви з майонезом та олією.

Страви з моркви, надзвичайно корисні, підходять для здорового та дієтичного харчування. Містить багато вітамінів, мінералів та мікроелементів. З моркви готують не лише перші страви, а й другі, салати, десерти, маринують, варять, смажать, тушкують, запікають та навіть карамелізують.

Як приготувати салати з моркви. Смачні рецепти

Як приготувати салати з моркви. Смачні рецепти

Прості салати з моркви, особливо популярні у зимовий період, готуються вони просто, і виходять дешево. До того ж, морква поєднується з усіма овочами, м’ясом та навіть з деякими фруктами чи сухофруктами. Тому, пропонуємо 6 смачних салатів з моркви: вареної, свіжої та по-корейськи. Вони підійдуть як на святковий стіл, так і на кожен день.

Якщо ви хочете щоб смак часнику в салатах був яскраво виражений, подрібнюйте його ножем, а якщо легкий аромат, тоді пропускайте через прес. Також, у цих рецептах, ви можете змінювати кількість інгредієнтів, наприклад, якщо ви любите шампіньйони, додайте їх більше ніж вказано. Якщо ви дотримуєтесь здорового харчування, замініть майонез сметаною, натуральним йогуртом, оливковою олією, соєвим соусом або навіть кефіром.

1. Салат з моркви по-корейськи, картоплі та грибів (печериць)

Салат з моркви по-корейськи, картоплі та грибів (печериць)

Обов’язково приготуйте цей ситний та смачний салат з корейською морквою та маринованими шампіньйонами, який можна подавати на такі свята як: день народження, Різдво, Новий рік або навіть на кожен день. Щоб він не втратив форми на святковому столі, потрібно добре охолодити та притиснути, перед подачею.

Його особливість в тому, що готується він шарами, і виглядає оригінально, хоч і рецепт мабуть відомо багатьом. Обирайте посуд, з прямими краями, конусоподібна ємність не підійде. А розмір каструлі, обирайте за власним бажанням. Печериці, можете замінити опеньками, вийде доволі смачно та цікаво.

Інгредієнти

  • 200 г. твердого сиру

  • 200 г. моркви по-корейськи

  • 1 куряче філе

  • 1 б. маринованих печериць

  • 3 шт. вареної картоплі

  • 4 шт. солоних огірки

  • Майонез

  • Зелена цибуля, кріп, сіль та перець

Пропонуємо рецепт моркви по-корейськи.

Приготування

  • Відварюємо куряче філе та окремо картоплю.
  • З грибів зливаємо маринад, сир тремо на тертку, огірки дрібно ріжемо на кубики.
  • В салатник, викладаємо гриби, капелюшками до низу, посипаємо зеленню, потім викладаємо дрібно порізану картоплю, змащуємо майонезом.
  • Далі йдуть огірки, майонез.
  • Поверх викладаємо подрібнене куряче філе, майонез. Далі: корейська морква, знову майонез. Посипаємо все сиром.
  • Ставимо в холодильник на годину, після чого, перевертаємо у плоску тарілку, таким чином, гриби будуть зверху.

2. Салат з корейською морквою, куркою, горошком та сухариками

Салат з корейською морквою, куркою, горошком та сухариками

Морква по-корейськи, є готовою закускою до столу, але додавши кілька продуктів, можна зробити унікальний салат на свято. Пам’ятайте, що сухарики слід додавати виключно перед самою подачею, інакше вони розм’якнуть і втратять смак та гарний вигляд. Поєднується практично з будь-яким гарніром. Горошок за потреби, можна замінити кукурудзою.

Прикрасити насінням кунжуту та дрібно нарізаною зеленю кропу та цибулі. В якості заправки чудово смакуватиме, поєднання в рівних пропорціях майонезу та сметани, за бажанням, можна додати трішки часнику, це додасть легкої пікантності страві.

Інгредієнти для салату з капусти і моркви

  • 200 пекінської капусти

  • 150 г. болгарського перцю

  • 200 г. копченого м’яса курки

  • 120 г. горошку

  • 100 г. сухариків

  • Майонез

Спробуйте, страви з моркви. 10 рецептів зі звичайної моркви.

Приготування страви з морквою та сухариками

  • Очистити овочі, порізати соломкою.
  • Куряче м’ясо відварити та порізати також смужками.
  • Всі інгредієнти з’єднати (окрім сухариків) та заправити майонезом.
  • Перед подачею, посипати сухариками.

3. Салат з сирої моркви, яєць, сиру “косичка” та часнику

Салат з сирої моркви, яєць, сиру "косичка" та часнику

Таку страву можна використовувати і в якості ситної закуски, намастивши на скибочку хліба, такі бутерброди можна готувати і для дітей. за потреби перед маринуванням, до моркви можете додати сіль та перець.

Сир можна використовувати будь-який: твердий, плавлений сирок, сирні палички, копчений ковбасний сир, або як у нашому рецепті “косичку”. Яйця можна подрібнити за допомогою виделки, це значно швидше. Заправити можна й натуральним йогуртом або домашнім майонезом. Подавати, посипавши свіжою зеленню.

Інгредієнти

  • 2 великі морквини

  • 3 шт. яєць

  • 4 великих зубці часнику

  • Сир “косичка”за смаком

  • Сметана для заправки

Спробуйте, рецепт салату з моркви та сиру.

Приготування салату без майонезу

  • Відваріть яйця та очистіть.
  • Очищену моркву натріть на тертку.Додайте подрібнений часник. Перемішайте та залишіть на кілька хвилин.
  • Копчений сир нарізаємо середніми шматочками.
  • Яйця тремо на тертці.
  • До моркви додаємо сир та яйця. Заправляємо майонезом.

4. Салат з морквою, консервованою квасолею, цибулею та крабовими паличками

Салат з морквою, консервованою квасолею, цибулею та крабовими паличками

Подавати таку закуску можна як в холодному вигляді так і в теплому. До речі, виходить дуже ситна та поживна страва. Обирайте квасолю, червоного кольору, вона корисніша від звичайної і багата вітаміном групи В, допомагає у виведенні токсинів, покращує імунітет та стан шкіри.

Перець візьміть двох кольорів: червоний та зелений або жовтий. Це додасть яскравості та оригінальності страві.Якщо у вас не знайдеться в холодильнику мариновано квасолі, замініть її звичайною, для цього потрібно її відварити у підсоленій воді до готовності..

Інгредієнти

  • 200 г. крабових паличок

  • 2 шт. болгарського перцю

  • 400 г. консервованої квасолі

  • 100 г. твердого сиру

  • Зелена цибуля, кінза, часник

  • Майонез для заправки

Приготуйте, салат з моркви та квасолі “Зимовий вітамін”.

Приготування

  • На грубій тертці натираємо сир.
  • Ріжемо солодкий перець та крабові палички кубиками.
  • Зливаємо рідину з квасолі, часник пропускаємо через прес. Нарізаємо зелень
  • З’єднуємо всі продукти, додаємо часник, майонез та зелень. Смачного!

5. Морквяний салат з горіхами, селерою та яблуками

Морквяний салат з горіхами, селерою та яблуками

Можна замінити йогурт оливковою олією, тоді у вас вийде пісний, дієтичний салат. Виходить дуже вітамінний салат. Адже в ньому міститься селера, яблуко та морква, які багаті вітамінами А, С, В1, В2, К, а також залізо, калій магній, фосфор, каротин та фолієва кислота. Все що потрібно для дітей. А ще, він насичує та заряджає енергією на цілий день.

Закуска виходить легкою та дієтичною, підійде і для харчування під час посту. Яблука використовуйте кислих сортів та тверді, тоді салат вийде хрустким та з легкою кислинкою.

Інгредієнти

  • 200 г. кореня або стебла селери

  • 1 морквина

  • 1 яблуко

  • 1 зубчик часнику

  • 100 г. натурального йогурту

  • Жменя грецьких горіхів

  • Сіл 1 лимону

  • Дрібка цукру

  • Сіль, перець за смаком

Рекомендуємо, дієтичний рецепт салату із селери, моркви та яблук.

Приготування

  • Очистити овочі. моркву натерти на грубій тертці. Якщо використовуєте корінь селери, теж натріть її. Якщо ні, тоді тонко наріжте.
  • Горіхи подрібнити ( не надто дрібно).
  • З’єднати компоненти і додати йогурт, часник, цукор, сіль, перець та сік лимона. Перемішати.

6. Салат з свіжої моркви, ковбаси та кукурудзи

Салат з свіжої моркви, ковбаси та кукурудзи

Хоч така страва з додаванням копченої ковбаси, містить більше калорій, проте, її харчова цінність вища. Може слугувати смачним обідом чи вечерею. А щоб салат вийшов смачним та ніжним, використовуйте свіжі та молоді коренеплоди, і пам’ятайте, чим яскравіший плід, тим більше в ньому міститься каротину.

Можна брати будь-яку ковбасу: копчену, варену, в’ялену, курячу чи навіть шинку. До майонезу, додайте трішки гірчиці, для пікантності або часнику.Обирайте домашній майонез, він корисніший та смачніший, ніж магазинний.

Інгредієнти

  • 3 шт. моркви

  • 350 г. копченої ковбаси

  • 1 б. кукурудзи

  • 1 п. зеленої цибулі

  • Майонез

  • Сіль, перець

Спробуйте, рецепт морквяних котлет.

Приготування

  • Моркву натріть на тертці для корейської моркви.
  • Ковбасу нарізаємо тонкою соломкою.
  • Цибулю дрібно порізати. З’єднати з ковбасою та морквою.
  • Додати мариновану кукурудзу, майонез, сіль та перець. Ретельно перемішати.

Рекомендуємо, рецепт овочевих голубців з морквою по-корейськи.

Залишити коментар

Your email address will not be published.