Як прискорити процес скисання молока — зробити кисле молоко
Як прискорити процес скисання молока — зробити кисле молоко? Про це, ми сьогодні розповімо, а ще, пропонуємо приготувати смачний домашній сир з кислого та свіжого молока. Тут ви знайдете рецепт сиру з козячого та коров’ячого молока та поділимось секретом, що зробити щоб сир не був кислим.
На сьогодні, кисле молоко використовується в якості лікувального засобу та при розвантажувальній дієті. Готується він з допомогою сквашування молочної продукції. Фахівці вважають що при регулярному вживанні кисляка, знижується ризик інфаркту та виникнення ожиріння. Завдяки кисляку, забезпечується правильний процес травлення, тобто, вітаміни краще засвоюються, а решта виводиться з організму людини.
Пропонуємо дізнатися, 13 речей, які варто знати про молоко.
Як зробити щоб молоко швидше скисло
Перед тим, як ми перейдемо до самого приготування кислого молоко, пропонуємо ознайомитись з кількома порадами, які допоможуть дізнатися, як зробити щоб молоко швидше скисло. Для того, щоб пришвидшити цей процес, варто в свіже молоко, додати трохи кислого молока, сметани або шматочок сиру. Адже кисломолочні бактерії, які містяться в сирі та кислому молоці, почнуть швидше розмножуватись, що прискорить процес скисання.
Не рекомендується додавати в свіже молоко йогурт або кефір, інакше ви отримаєте не кисляк а саме звичайний кефір чи йогурт.
Дізнайтеся, чому скисає молоко та 11 фактів про нього.
Домашній сир з кислого молока
Для приготування кислого молока, використовуйте лише свіжу продукцію, яку перед приготуванням, обов’язково потрібно прокип’ятити та охолодити. Сметану, для закваски, використовуйте найвищої жирності. Якщо у вас випадково скисло молоко, яке ви забули прибрати в холодильник, краще використайте його для приготування тіста на млинці, пиріжки чи оладки, адже воно може викликати діарею або болі в шлунку.
Щоб допомогти підтримувати, протягом кількох годин відповідну температуру води, необхідно помістити каструлю у глибоку ємність з теплою водою, і періодично доливати гарячу, щоб не зникало тепло. Такий кисляк, можна готувати і для дітей, а щоб вони краще його пили, краще його трішки підсолодити.
Спробуйте, домашній розсільний сир в мультиварці.
Directions
- Молоко закип’ятіть в емальованому посуді та охолодіть до 25 градусів.
- Додайте сметану, ретельно перемішайте та щільно закрийте кришкою.
- Залишіть на 2-3 години, підтримуючи дану температуру.
- Після чого, охолодіть суміш та розлийте по невеликих баночках.
Рецепт домашнього сиру зі свіжого молока
На приготування сиру за цим рецептом, у вас піде не більше години, це один з швидких та простих рецептів. Пам’ятайте, якщо стече багато сироватки, сир у вас вийде сухий та щільний. А якщо в результаті хочете отримати ніжний та м’який кисломолочний сир, додайте до суміші столову ложку жирних вершків.
Домашній сир не містить консервантів та стабілізаторів. Сир, який стік сам, виходять м’який, на відміну від пресованого. Хоч і зберігається він значно менше, проте виграє в якості та смаку. Перед вживанням, можна змішати сир зі згущеним молоком або з іншими продуктами.
Ingredients
2 л. молока (2,5% жирності)
2 л. кефіру (2,5% жирності)
1 ампула кальцію хлорид 5% (5 мг)
Приготуйте, домашній сметанно-яєчний сир.
Directions
- Каструлю промийте холодною водою, після чого влийте туди молоко з кефіром. Перемішайте.
- Поставте на плиту та тримайте на мінімальному вогні протягом 30 хвилин.
- Коли маса почне виділяти прозору сироватку. Переверніть за допомогою ложки.
- Закрийте кришкою та залишіть на 20 хвилин. Сироватка не повинна кипіти.
- Потім, залишіть сир охолоджуватися. Коли він охолоне, викладіть його на друшляк. Помістіть в холодильник на 3 години.
З коров’ячого молока можна готувати не лише кисломолочний сир, а й смачний твердий. Пропонуємо 10 рецептів домашнього твердого сиру.
Рецепт кисломолочного сиру з козячого молока (бринза)
Кисломолочний сир з козячого молока, низькокалорійний, на відміну від коров’ячого і набагато краще засвоюється в організмі, що дуже корисно для дітей. І коштує він дорого, тому краще приготуйте його власноруч, в домашніх умовах, що значно знизить ваші витрати. Також для аромату, можете додавати в молочну суміш кмин, коріандр, насіння кропу або свіжу зелень.
Такий продукт, є дуже універсальний, його можна смакувати і в чистому вигляді, на бутербродах чи в салатах, так і додавати в інші страви. До речі, в ньому набагато більше кальцію, не містить холестерину та є безалергенним продуктом, що дозволяє вживати його людям з непереносимістю лактози.
Рекомендуємо дізнатися, чим ще корисне козяче молоко.
Що зробити щоб сир не був кислим
Для початку, з кислого сиру можна зробити смачні пиріжки або використати в якості начинки, проте цукру потрібно буде трохи більше. А є й інші способи, що дозволять прибрати зайву кислоту.
Для цього, згорніть марлю у 3 шари, покладіть на неї сир, піднявши краї, зробіть вузлик. Помістіть його між двома дерев’яними дошками та придавіть будь-яким вантажем (гнітом чи банкою з водою). Після чого, залишіть на 3 години.
В іншому випадку, достатньо змішати кислий сир та свіже молоко в рівних пропорціях, залишити на годину. Потім марлю викласти на друшляк, і залишити щоб стекла сироватка. Далі помістити під прес.
Пропонуємо, 7 кращих рецептів з домашнього сиру для дітей.