Салат з моркви та квасолі «Зимовий вітамін»
Рецепт салату, який, незважаючи на відсутність м’яса, дуже ситний. А все тому, що квасоля дуже багата на рослинний білок. Мінімум потрібних інгредієнтів, простота і швидкість приготування – також переваги цього зимового салату. А ще він дуже яскравий на вигляд, особливо якщо квасолю додати червону.
Інгредієнти для салату
Рекомендуємо також рецепт салату з грибами та квасолею.
Як приготувати салат з квасолею та морквою
- Квасолю замочити на ніч, відварити к підсоленій воді, охолодити. Якщо квасоля консервована – відкинути її на друшляк, щоб стекла рідина.
- Моркву потерти на грубій тертці. Лимонний сік змішати з оливковою олією в баночці, щільно закрутити кришкою та інтенсивно потрусити. Полити цією заправкою моркву і дати постояти мінімум 30 хв.
- Цибулю почистити і порізати тонкими півкільцями.
- Перець почистити і порізати тонкою соломкою.
- Петрушку дрібно посікти.
- З’єднати підготовлені інгредієнти, поперчити, посолити до смаку, перемішати і подати до столу.
Спробуйте також приготувати квасолевий паштет з кунжутом.
Посмакував рецепт салату з моркви та квасолі «Зимовий вітамін»? Можливо, у вас є свої квасолеві рецепти? Напишіть про це у коментарях.