Гречана каша з грибами в гарбузі
Це не просто страва – це цілий ритуал! Повірте, що гречана каша в гарбузі за цим рецептом виходить особливою. Не просто смачною, а вишуканою і надзвичайно красивою. Неодмінно використайте гарбузовий сезон, щоб приготувати гарбузову кашу – вражень і корисних елементів наберетеся на цілий рік.
Інгредієнти для гречаної гарбузової каші
1 невеликий гарбуз
300 г лісових грибів або печериць
300 г гречаної крупи
1 цибулина
1 морквина
3 зубці часнику
250 мл води
30 г вершкового масла або ложки олії
сіль та перець
Приготуйте також солодку гарбузову кашу на молоці.
Як приготувати гречану кашу в гарбузі
- З гарбуза зрізати «кришечку» з хвостиком, видалити насіння і волокна.
- Поставити гарбуз у духовку, розігріту до 220 градусів на 30 хвилин.
- Лісові гриби попередньо відварити у підсоленій воді.
- Цибулю і часник дрібно порізати. Покласти в глибоку розігріту пательню, підсмажити.
- Морквину порізати пів кружальцями, додати до цибулі з часником.
- Як тільки морква стане м’якою, покласти у пательню відварені лісові гриби або сирі порізані печериці.
- Через хвилин 10 додати у пательню добре промиту гречку і трішки води. Посолити, поперчити.
- Воду підливати невеликими порціями, щойно вона випаровуватиметься.
- Варити на маленькому вогні до готовності гречки.
- Гарбуз дістати з духовки і злити з нього виділений сік. Краї і «кришечку» змастити рослинною олією.
- Покласти усередину гарбуза кашу з овочами.
- Поставити гарбуз назад у духовку, температуру знизити до 200 градусів. Запікати 20 хвилин.
- Дістати кашу з духовки, перші 10 хвилин не відкривати «кришечку», щоб каша добре пропарилася та наситилася гарбузовим ароматом.
Радимо також рецепт гречаної каші з грибами у пакеті для запікання.
Якщо вам сподобався рецепт гречаної каші з грибами в гарбузі, напишіть про це в коментарях.