02.10.2015

Гречана каша з грибами в гарбузі

Це не просто страва – це цілий ритуал! Повірте, що гречана каша в гарбузі за цим рецептом виходить особливою. Не просто смачною, а вишуканою і надзвичайно красивою. Неодмінно використайте гарбузовий сезон, щоб приготувати гарбузову кашу – вражень і корисних елементів наберетеся на цілий рік.

Інгредієнти для гречаної гарбузової каші

  • 1 невеликий гарбуз

  • 300 г лісових грибів або печериць

  • 300 г гречаної крупи

  • 1 цибулина
     

  • 1 морквина

  • 3 зубці часнику

  • 250 мл води

  • 30 г вершкового масла або ложки олії

  • сіль та перець

Приготуйте також солодку гарбузову кашу на молоці.

Як приготувати гречану кашу в гарбузі

  • З гарбуза зрізати «кришечку» з хвостиком, видалити насіння і волокна.
  • Поставити гарбуз у духовку, розігріту до 220 градусів на 30 хвилин.
  • Лісові гриби попередньо відварити у підсоленій воді.
  • Цибулю і часник дрібно порізати. Покласти в глибоку розігріту пательню, підсмажити.
  • Морквину порізати пів кружальцями, додати до цибулі з часником.
  • Як тільки морква стане м’якою, покласти у пательню відварені лісові гриби або сирі порізані печериці.
  • Через хвилин 10 додати у пательню добре промиту гречку і трішки води. Посолити, поперчити.
  • Воду підливати невеликими порціями, щойно вона випаровуватиметься.
  • Варити на маленькому вогні до готовності гречки.
  • Гарбуз дістати з духовки і злити з нього виділений сік. Краї і «кришечку» змастити рослинною олією.
  • Покласти усередину гарбуза кашу з овочами.
  • Поставити гарбуз назад у духовку, температуру знизити до 200 градусів. Запікати 20 хвилин.
  • Дістати кашу з духовки, перші 10 хвилин не відкривати «кришечку», щоб каша добре пропарилася та наситилася гарбузовим ароматом.

Радимо також рецепт гречаної каші з грибами у пакеті для запікання. 

Якщо вам сподобався рецепт гречаної каші з грибами в гарбузі, напишіть про це в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.