Домашнє вівсяне печиво з халвою та горішками
Домашнє печиво – це символ домашнього затишку і приємного чаювання. А ще, на відміну від печива магазинного – це смачно, ароматно і корисно! Рецепт вівсяного печива з горіхами та халвою – дуже простий у приготуванні і невибагливий щодо складників. Тож навіть якщо ви беретеся за випікання печива не так часто – цей процес не видасться вам складним. Швидше навпаки – готувати вівсяні коржики дуже легко і навіть весело. Спробуймо!
Інгредієнти для вівсяного печива
1 скл. пшеничного борошна
300 г вівсяних пластівців
100 г халви
2 яйця
1 лимон
0,5 склянки цукру
0,5 ч. ложки соди
щіпка солі
Рекомендуємо також рецепт класичного вівсяного печива.
Як приготувати вівсяне печиво з халвою та горіхами
- Яйця збити з цукром, сіллю та маслом кімнатної температури.
- Змішати борошно, вівсяні пластівці, висипати цю суміш у збиті яйця, додати соду, погашену лимонним соком, замісити тісто.
- Верхній шар цедри лимона стерти на тертці просто в тісто.
- Халву розкришити, волоські горіхи крупно посікти ножем. Додати все це в тісто ще раз вимісити.
- Розділити тісто на невеликі шматочки, скачати з них кульки величиною з волоський горіх, розплющити їх і викласти на деко, застелене пергаментом для випічки.
- Розігріти духовку до 180 градусів і випікати печиво 20-30 хвилин.
- Готове печиво остудити та присипати цукровою пудрою.
- Порада від ЇСТИ: у вівсяне печиво можна додати півсклянки родзинок, однак у цьому випадку не можна надто сильно припікати тісто, інакше родзинки підгорять і будуть гірчити.
Спробуйте також приготувати яблучно-вівсяний пиріг без борошна.
Вам сподобався рецепт домашнього вівсяного печива з халвою та горішками? Готуєте подібне, але з іншим складом інгредієнтів? Будь ласка, поділіться своїм рецептом у коментарях.